Rekli su

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prenosimo dio teksta „Od grada s rijekom – do Zagreba na rijeci Savi“, prof. dr. sc. Slavka Krajcara, koji je u cijelosti objavljen na portalu Javno.hr, a između ostalog govori i o mogućem uređenju toka rijeke Save.

 

„Razmotrimo jedan zanimljiv primjer iz „Popisa“. Uređenje je to toka rijeke Save od granica Slovenije do Siska. Hoće li, kako i kada doći do realizacije? Godinama nije. Često se to naziva - izgradnja hidroelektrana na rijeci Savi u Zagrebu. Baš je ta rečenica pogrešna. Ne postoji alkemičar koji bi mogao opravdati investiciju u izgradnju HE na Savi samo proizvedenom električnom energijom, a da tu investiciju ne bi naši unuci nazvali stranded cost investicijom (naslijeđenim troškovima). Hidroelektrane trebaju biti dio„obiteljskog srebra“. Dakle, nema projekta na Savi ukoliko svi dionici tog projekta ne mogu opravdati uložen novac.

GRAÐANSKI etički forum poslao je otvoreno pismo Vladi, Saboru i predsjedniku Ivi Josipoviću u kojem naglašava da je krajnje vrijeme za neke poteze. Otvoreno pismo, među ostalima, potpisuju akademici i intelektualci Josip Kregar, Vlatko Silobrčić, Mirjana Nazor, Danko Plevnik i drugi. "Smatramo da bez korjenite promjene tonemo u sve dublju krizu. Naš sustav generira krizu, ona nije uvezena. Tražimo moralnu, političku i kaznenu odgovornost za posadu koja je nasukala brod", rekao je za Index don Ivan Grubišić.

"DOSTA JE!"

"Gospođe i gospodo, `izabrani` predstavnici hrvatskoga naroda, dokle mislite da vas moramo, takve kakvi jeste, trpjeti kao voditelje društva u kojem živimo? Koliko još mislite ustrajati u svojoj nesposobnosti i autizmu? Ovih dvadesetak godina koliko ste na vlasti ili pri vlasti pokazali ste vrlo jasno što su vaši prioriteti i koji su vaši dosezi.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dragi moji političari!
Uz životni standard kakav konzumiram, a vi mi ga pripremiste, ja stvarno ne znam koliko ću dugo živj...

Opširnije

Todorić raste dok Hrvatska umire -  Ne KONZUMirajmo!
MEKSIKANAC Carlos Slim Helu treću godinu zaredom proglašen je najbogatijim čovjekom na svijetu.
...

Opširnije

Dragi moji političari!
Todorić raste dok Hrvatska umire - Ne...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?