Rekli su

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

»Kada gledam jednog majstora violinista i mislim kako mu uspijeva svaki put staviti prst na pravo mjesto i dobiti zvuk koji hoće, sjetim se da je i kod mene tako, kada sjednem i nacrtam karikaturu«, izjavio je karikaturist Otto Reisinger prilikom jučerašnjeg otvaranja izložbe svojih karikatura u Slovenskom domu u Masarykovoj ulici, koju možete razgledati do 28. svibnja.

Reisinger je iskoristio priliku da iskaže svoje žaljenje jer karikature danas nemaju svoj zasluženi status, zbog čega su gotovo izbačene iz svih naših novina.

„Nažalost, tako je to i u većini europskih i svjetskih novina«, rekao je za Vjesnik poznati karikaturist te dodao kako su danas „očito zanimljivije emisije poput Farme i Tražimo zvijezdu“.

»Zagreb i ja se volimo«, kaže prof. dr. Romano Božac, sveučilišni profesor na Agronomskom fakultetu, porijeklom Istrijan, koji je u Zagreb, dodaje, došao kao potpuni anonimus. To vrijeme dok se nije snašao pamti i po spavanju na klupama na Zrinjevcu.
Kako je nakon takvih avantura uspio upasti u studentski dom, krenuo je njegov zagrebački studentski život. Nije, kaže, imao roditelji koji bi ga financirali pa je radio mnoge poslove. Bio je dimnjačar, kopao je kanale, istovarivao vagone s krumpirom, čistio snijeg, selio stvari iz stanova... Ljeti je Božac bio turistički vodič, recepcionist, prodavao je vino, a morao se svega, kaže, hvatati da bi zaradio novac za život. Nikada nije odbio ni jedan posao jer svaki je, smatra, vrijedan.
Kada je u Zagreb stigao 1961., bio je to bijeli grad, koji je disao zagrebačkije no danas. Dolaskom ljudi iz raznih krajeva rastao je i počeo se mijenjati sa svim karakteristikama velegrada. Studentski život Božcu je bio nemalo buran, a kako i neće, kaže, kada je čovjek zdrav ništa mu nije teško. Ističe kako nikada nije htio razočarati majku Mariju čije riječi i danas pamti: »Nemoj nikada donositi, sine, sramotu u kuću našu.«

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dragi moji političari!
Uz životni standard kakav konzumiram, a vi mi ga pripremiste, ja stvarno ne znam koliko ću dugo živj...

Opširnije

Todorić raste dok Hrvatska umire -  Ne KONZUMirajmo!
MEKSIKANAC Carlos Slim Helu treću godinu zaredom proglašen je najbogatijim čovjekom na svijetu.
...

Opširnije

Dragi moji političari!
Todorić raste dok Hrvatska umire - Ne...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?