Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Sastojci za pečene đurđevače:

500 g đurđevači, 1 žlica maslaca, 3 žlice kiselog vrhnja, limunov sok, sol i papar

Priprema:

Gljive očistimo, veće primjerke raščetvorimo ili raspolovimo, a manje ostvimo cijele. Posudu za pečenje namažemo maslacem i položimo u nju gljive. Zatim ih posolimo, popaprimo, pokapamo limunovim sokom i prelijemo vrhnjem. Sve pečemo oko pola sata na oko 200 oC.

   Izvor: Mužic-Božac "Kuharica sakupljača gljiva"

Pošto je jedna od najukusnijih gljiva može se i prirediti na razne načine, kao što je pirjanje (malo je tvrđa, ali vrlo ukusna), pržena na maslacu ili na žaru, rižoto...

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Vedro

13°C

Zagreb

Vedro

Vlažnost: 73%

Vjetar: 17.70 km/h

  • 26 Svibanj 2017

    Djelomično oblačno 22°C 12°C

  • 27 Svibanj 2017

    Djelomično oblačno 24°C 12°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare