Gljivarski recepti

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Sastojci za pečene đurđevače:

500 g đurđevači, 1 žlica maslaca, 3 žlice kiselog vrhnja, limunov sok, sol i papar

Priprema:

Gljive očistimo, veće primjerke raščetvorimo ili raspolovimo, a manje ostvimo cijele. Posudu za pečenje namažemo maslacem i položimo u nju gljive. Zatim ih posolimo, popaprimo, pokapamo limunovim sokom i prelijemo vrhnjem. Sve pečemo oko pola sata na oko 200 oC.

   Izvor: Mužic-Božac "Kuharica sakupljača gljiva"

Pošto je jedna od najukusnijih gljiva može se i prirediti na razne načine, kao što je pirjanje (malo je tvrđa, ali vrlo ukusna), pržena na maslacu ili na žaru, rižoto...

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Pizza na sunčanici

Sastojci:
-sunčanice(očišćene i bez stručka)
-šunke za pi...

Opširnije

Pizza s gljivama

Sastojci:
Tijesto: recepti1/2 kg bijelog krušnog tijesta  ...

Opširnije

Pizza na sunčanici
Pizza s gljivama

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?