Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Sastojci
30 dag  riže za rižoto  
30 dag vrganja  
 malo maslaca 1 mala žličica  
1  glavica luka (kapule)  
 malo sušenih vrganja ili  
1 žlica od juhe gotove gljiva Podravka  
majčina dušica   
1 l do 1,5l povrtnog temeljca  
maslinovo ulje  
peršin  
 papar crni, sol  
špek po želji 

Vrijeme pripreme 40 min

0,25 kg bukovača

Tijesto:
2 jaja, mekano brašno, pivo, sol, papar

Za prženje:
biljno ulje

Kriške limuna i umak po želji za poslužiti.

Priprema:

Bukovače operite ili samo očistite, odrežite peteljke ako su predebele. Osušite ih na papirnatim ubrusima.
Umutite jaja sa brašnom da dobijete gusto tijesto. Razrijedite ga pivom (po izboru) da dobijete gusto lijevano tijesto. Blago posolite i popaprite.
Ugrijte ulje za prženje.
Umačite gljive u lijevano tijesto i pržite dok porumene.
Ocijedite pržene bukovače od suvišne masnoće, dosolite po ukusu pa poslužite sa kriškama limuna, tartar umakom ili slično.

Obitelj Marinković

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Djelomično oblačno

12°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlažnost: 47%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 23 Tra 2017

    Rain 12°C 3°C

  • 24 Tra 2017

    Djelomično oblačno 17°C 2°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare