Novi Zagreb zapad

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Zbog dolaska novih susjeda, stanovnici Kajzerice digli su se na noge. S jedne strane zadovoljni su zbog novih stambenih zgrada i poslovnih kompleksa, uređenja sada zapuštene šikare, ulaganja u infrastrukturu te ljepše vizure grade. No brine ih još veća prometna gužva, prenapučenost već ionako prebukiranih škola i vrtića te smanjenje zelene površine. Među građanima je stoga pokrenuta prava debata o tome je li novi stambeno-poslovni kompleks čija je gradnja najavljena uz remetinečki rotor dobra za okolne kvartove.
 
– Iako nadležni najavljuju da će se paralelno s izgradnjom naselja ulagati i u okolnu infrastrukturu, u ceste, u vrtiće i škole, već godinama svjedočimo situacijama u kojima se brže-bolje naprave velike zgrade, u njih se usele ljudi, a tek se onda kreće sa svim dodatnim sadržajem. Kvartovi poput Laništa, Jarušice i Laništa primjeri su loše organizacije i zato se bojimo da će se to dogoditi i na Kajzerici – govori Ognjen Golubić iz udruge “Za kaj? Za KAJzericu!”. Ističe kako su tamošnji stanovnici najzabrinutiji zbog škole koja već sada puca po šavovima, a nastava se jedva uspijeva održati u jednoj smjeni.

Zbog izgradnje rotora, do petka 23. veljače, za sav promet zatvoreno je križanje u Ulici Trnsko kod kućnog broja 12.  Na snazi je privremena regulacija prometa. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Prodaje se 206 stanova u Podbrežju
Zagrebačka stanogradnja d.o.o. objavile je u petak, 16. veljače Javni poziv za zaprimanje za...

Opširnije

Prodaje se 206 stanova u Podbrežju
Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh održat će se od...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?