Novi Zagreb zapad

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Blato. Naselje koje vrvi kontrastima. S jedne strane prizori koji kao da su precrtani iz kataloga – luksuzni golf-tereni i raskošne vile, ali s druge strane, samo 100-tinjak metara od tog luksuza, kriju se divlja odlagališta otpada, problem s kojim se građani bore već godinama kao da se bore s vjetrenjačama. Još uvijek neuspješno.
 
– Naš problem s otpadom i divljim deponijima traje znatno dulje od ovih nekoliko kritičnih posljednjih dana kada se diljem grada stanovnici žale na prenatrpane kontejnere – rekao je Davor Tomaško, vijećnik Mjesnog odbora Blato, te dodao kako cijeli sustav pokazuje nemoć. Moraju moljakati za odvoz Naime, obližnji trgovački centar u čijoj se blizini nalazi jedan od zelenih otoka žalio se Gradu na nagomilani otpad jer kvari estetski dojam centra. Grad ih je pak uputio na Mjesni odbor Blato koji se obratio svojoj Gradskoj četvrti, a sam upit je na kraju opet završio na adresi Grada. Začarani je to krug iz kojeg se ne izlazi već nekoliko godina.

Tko duguje kome i koliko za Arenu bila je jučer glavna tema u Zagrebu gdje su građani strepili hoće li na kraju biti jedni od domaćina Europskog rukometnog prvenstva koje se u Hrvatskoj održava od 12. do 28. siječnja. Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, tvrtke koja je Arenu izgradila, upozorio je da će dvoranu zaključati ako Vlada i Grad ne podmire dug koji su oni pak negirali. Na kraju nitko nije bio ni u što siguran, a svim brojkama i tumačenjima zajedničko je bilo da su netočni. Tek kad su se slegle strasti, postalo je sigurno da će se utakmice u Zagrebu ipak održati.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

POKRETNI URED U BUZINU I KAJZERICI
U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Druš...

Opširnije

Show na sjednici vijeća Novi Zagreb Zapad: Zaštitari prisilno zatočili vijećnika!

U četvrtak navečer održana je sjednica Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb Zapad čiji je...

Opširnije

POKRETNI URED U BUZINU I KAJZERICI
Show na sjednici vijeća Novi Zagreb Zapad: Zaštitari...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?