Novi Zagreb zapad

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Svi koji su se zaputili u poštanski ured u Sv. Klari, mogli su naići na samo jedno- zatvorena vrata.

– Došao sam podići mirovinu, a vidim da je zatvoreno. Očito više ne rade, najbliže mi je Remetinec. Što reći? Žalosno – komentirao je umirovljenik Vlado Jurjan.

Na vratima poštanskog ureda u Mrkšinoj ulici stoji obavijest kako će građani, od sada, sve usluge moći obavljati u najbližim poštanskim uredima u Sigetu, Sloboštini, te Aveniji Većeslava Holjevca.

– Mi smo u Vijeću Mjesnog odbora dobili dopis od Uprave Hrvatske pošte, da se ured zatvara zbog ekonomske neisplativosti. Radi se o naselju od 18.000 stanovnika, u kojem poštanski ured funkcionira već 50 godina, a oni su odjednom, kao nekakva multinacionalna kompanija, procijenili da se to više ne isplati. Smatram ih društveno neodgovornim i socijalno neosjetljivim jer nam ukidaju mogućnost poštanskih i svih drugih usluga – izjavio je Ivan Iličić, vijećnik MO Sv. Klara.

Iz Uprave Hrvatske pošte odgovorili su kako se radi o tvrtki u državnom vlasništvu, koja se financira isključivo vlastitim poslovanjem, pa je važno da vode računa o optimiziranju rada poštanskih ureda prateći pritom potrebe korisnika na određenom području, a temeljitim analizama utvrđeno je da spomenuti ured ne opravdava postojanje. Radi se o malom poštanskom uredu s jednim šalterom, ističe Iličić, te dodaje da ako oni smatraju da im je to financijski neisplativo, Mjesni odbor predlaže alternativna rješenja.

– Mi imamo poluprazne prostorije u Mjesnom odboru, koje možemo staviti za njihove potrebe u funkciju, simbolički za jednu kunu i tako sačuvati poštanski ured, ako oni budu imali volje da riješe taj naš veliki lokalni problem – dodaje Iličić.

Svoje nezadovoljstvo i ljutnju građani nisu skrivali. Osim spomenutog, smeta im što njihovo naselje nema ni ostalih sadržaja.

Nema ni vrtića, ni igrališta, mesnice, a sad čujem da se ukida i poštanski ured. To je stvarno žalosno – dodao je Dragan Majetić, stanovnik Sv. Klare.

U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Društva, podnijeti zahtjevi za promjenama postojećih, zaprimiti sve vrste predstavki, dobiti informacije ili izvršiti uplate bez naknade platnog prometa.
 
Ured je do 14 sati na Karlovačkoj cesti 50 (naselje Blato, kod crkve). [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

POKRETNI URED U BUZINU I KAJZERICI
U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Druš...

Opširnije

Show na sjednici vijeća Novi Zagreb Zapad: Zaštitari prisilno zatočili vijećnika!

U četvrtak navečer održana je sjednica Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb Zapad čiji je...

Opširnije

POKRETNI URED U BUZINU I KAJZERICI
Show na sjednici vijeća Novi Zagreb Zapad: Zaštitari...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?