Zdravlje

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Veliki broj žena u Hrvatskoj bez obzira na dob smatra ako nema nikakvih tegoba, nema potrebe niti za ginekološkim pregledima. Takvo mišljenje, otprilike njih oko 120 godišnje u Hrvatskoj košta života. Zastrašujuća je to istina u današnje vrijeme kada se smrtnost od raka vrata maternice, edukacijom, pravovremenim pregledima te iznimno važnim cijepljenjem protiv virusa HPV-a gotovo u potpunosti može spriječiti.

“Svaki slučaj uznapredovale bolesti je traumatičan i za liječnika kada se zna da se bolest mogla spriječiti. Na žalost, još uvijek se šokiramo kada u ginekološku ambulantu dođe obrazovana žena srednjih godina sa znakovima uznapredovalog raka vrata maternice kao što su jako krvarenje iz rodnice, bolovi u zdjelici i leđima, krv u mokraći i stolici ili čak sa zatajenjem bubrega.” – izjavila je Jadranka Belan Žuklić dr. med. spec. ginekologije i porodništva i tajnica Ligine udruge Zdravka.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Provjerite stanje pluća bez uputnice

Hrvatski dan bez duhanskog dima se obilježava prvog dana Korizme od 2003. godine u cilj...

Opširnije

Hrvatski dan bez duhanskog dima

Hrvatski dan bez duhanskog dima se obilježava prvog dana Korizme od 2003. godine u...

Opširnije

Provjerite stanje pluća bez uputnice
Hrvatski dan bez duhanskog dima

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?