Zdravlje

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Program probira za osobe koje su koristile zatvorski sustav i osobe koje su koristile opojne droge

Od 15. siječnja 2018. započela je akcija testiranja na hepatitis C u CheckPoint centru Zagreb u sklopu programa prevencije hepatitisa C probirom osoba koje mogu imati povećani rizik od infekcije (sukladno preporukama SZO). Rana dijagnoza može spriječiti zdravstvene probleme koji mogu biti posljedica infekcije i spriječiti prijenos virusa.

Veliki broj žena u Hrvatskoj bez obzira na dob smatra ako nema nikakvih tegoba, nema potrebe niti za ginekološkim pregledima. Takvo mišljenje, otprilike njih oko 120 godišnje u Hrvatskoj košta života. Zastrašujuća je to istina u današnje vrijeme kada se smrtnost od raka vrata maternice, edukacijom, pravovremenim pregledima te iznimno važnim cijepljenjem protiv virusa HPV-a gotovo u potpunosti može spriječiti.

“Svaki slučaj uznapredovale bolesti je traumatičan i za liječnika kada se zna da se bolest mogla spriječiti. Na žalost, još uvijek se šokiramo kada u ginekološku ambulantu dođe obrazovana žena srednjih godina sa znakovima uznapredovalog raka vrata maternice kao što su jako krvarenje iz rodnice, bolovi u zdjelici i leđima, krv u mokraći i stolici ili čak sa zatajenjem bubrega.” – izjavila je Jadranka Belan Žuklić dr. med. spec. ginekologije i porodništva i tajnica Ligine udruge Zdravka.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Testirajte se besplatno i anonimno na hepatitis C

Program probira za osobe koje su koristile zatvorski sustav i osobe koje su koristile o...

Opširnije

Vidimo se na Danu mimoza

Veliki broj žena u Hrvatskoj bez obzira na dob smatra ako nema nikakvih tegoba, nema po...

Opširnije

Testirajte se besplatno i anonimno na hepatitis C...
Vidimo se na Danu mimoza

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?