Novi Zagreb istok

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Božidar Čavala taksist je 20 godina, ali jutro 31. siječnja pamtit će dok je živ, a posljedice možda osjećati ostatak života jer su mu četvrti i peti prst lijeve ruke bez osjeta.

Naime, policija još traga za dvojicom mladića koji su ga to jutro pokušali opljačkati. Pregledao je više stotina fotografija u krim albumu u sjedištu krim policije Heinzelovoj ulici, ali nije mogao identificirati napadače. Ovo je njegova priča o pokušaju razbojstva koju je prvi put ispričao ekskluzivno za Jutarnji list.
 
- Ustao sam ujutro i u 6.20 sati stigao Ford Mondeom na taksi stajalište u Travnom. Kolega i ja smo pili kavu kad je, koju minutu poslije 7 sati, uslijedio poziv iz naše centrale Radio Taxija Zagreb, Udruženja autotaksi prijevoznika grada Zagreba u Ulici Božidara Magovca 55. I ja sam u našem dispečerskom centru taj dan trebao biti u smjeni od podneva. Kolege su mi rekli da dvojica mladića ispred centra čekaju vožnju. Stigao sam za nekoliko minuta sa stajališta i pitao: ‘Dečki, kamo ćemo?’ ‘Idemo na Folnegovićevo’, odgovorio mi je mladić koji je sjeo na suvozačko sjedalo. Drugi je sjeo iza mene i imao je kapuljaču na glavi.

Malo je što potreslo Dugavljane kao nemili događaj iz rujna prošle godine kada se petogodišnja djevojčica ubola na vrh odbačene narkomanske igle na igralištu područnog objekta tamošnjeg vrtića Tratinčica u Ulici Svetoga Mateja. Ubrzo nakon tog alarmantnog slučaja pokrenuta je akcija postavljanja ograde oko prostora ispred vrtića na kojem djeca provode dio svoje dnevne igre, a gradonačelnik Milan Bandić naredio je da se dovrši do Božića kako se takve situacije ne bi ponavljale.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda pišite kazne
Vaše vozilo parkirano je suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a kazna za ...

Opširnije

“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će biti podstanar

Ova neobična ideja iz Sopota izazvala je žestoku raspravu.
Kada je vlasnik odl...

Opširnije

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda...
“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?