Novi Zagreb istok

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Zagrebačka ulica Kamenarka već 10 godina čeka svoju rekonstrukciju. Nedostatak nogostupa na velikom dijelu te ulice koja spaja Sarajevsku i Jakuševec, godinama predstavlja opasnost za sve koji onuda svakodnevno prolaze. Novost je kako bi uskoro Kamenarka mogla dobiti nogostup na dijelovima gdje trenutno ne postoji. To nam je potvrdila i stanarka Jakuševca, ujedno vijećnica i članica odbora za male komunalne akcije Gradske četvrti Novi Zagreb – Istok.

 

“Prioritetno rješavanje našeg problema u našoj Gradskoj četvrti je rješavanje pitanja Kamenarke. Ono što je temeljni problem našeg Mjesnog odbora, nisu riješeni imovinsko pravni odnosi”, rekla je  Renata Bedeković vijećnica Gradske četvrti Novi Zagreb – Istok.

foto: dnevnik.hr

Neki od stanara stambene zgrade u Kopernikovoj 3 u Zagrebu iz dana u dan proživljavaju svojevrsnu noćnu moru. Starija gospođa koja živi na 14. katu tog nebodera svojim nemarom prema stanu u kojem boravi ugrožava sve u zgradi, a najviše one koji su joj izravni susjedi. Poplave, požari i potencijalne zaraze samo su neke od prijetnji kojih se boje stanari.

Gospođa Višnja Novak živi na 13. katu zgrade u Kopernikovoj 3 i 41 godinu trpi smrad, vlagu, plijesan, od čega joj je stradalo i zdravlje. Naime, ima problema s plućima i stanje joj zbog uvjeta u kojima živi nikako ne ide nabolje. Ulazeći u njezin stan od 58 kvadrata, najprije vas zapuhne miris vlage. Strop u kuhinji stravično izgleda, a zidovi dnevnog boravka puni su plijesni. I kad bi se željela iseliti iz tog paklenog okruženja i prodati stan, to bi bilo nemoguće jer ga nitko ne želi kupiti. Naime, ovaj "interijer" u kojem boravi obitelj Novak nije njihov izbor. Nametnula im ga je susjeda koja živi odmah iznad njih, na 14. katu. Liječnica gospođe Višnje tvrdi kako taj stan nije za život jer plijesan ide na pluća.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda pišite kazne
Vaše vozilo parkirano je suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a kazna za ...

Opširnije

“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će biti podstanar

Ova neobična ideja iz Sopota izazvala je žestoku raspravu.
Kada je vlasnik odl...

Opširnije

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda...
“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?