Kultura

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

U vrijeme kada naši pobjeđuju njihove i kada naši postaju nepogrešivi, a njihovi su uvijek protiv prošla jedna velika izložba skroz neprimječeno jer se održava u  velikoj galeriji za koju nisu zainteresirani niti naši niti njihovi, koja je velika već po svojoj zamisli. (Uskoro ćemo pisati o toj velikoj galeriji i idejama koje su ju stvorile.)

U galeriji Panacea Klinike za tumore, KBC Sestre milosrdnice, od listopada do studenog 2017. održava se izložba radova japanske fotografkinje Makiko Akitsu pod naslovom Miris cvijeća (The Scent of Flowers). Ljubaznošću umjetnice Makiko Akitsu i Veleposlanstva Japana svi eksponati ostaju u trajnom vlasništvu Centra za umjetnost i medicinu Klinike za tumore. Donaciju je na svečanom otvorenju izložbe 12.listopada 2017. predao veleposlanik Japana, Nj. E. gospodin Keiji Takiguchi. Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof.dr.sc. Mario Zovak i predstojnik Klinike za tumore KBC Sestre mlosrdnice prof.dr.sc.Danko Velimir Vrdoljak primili su i zahvalili na donaciji, te otvorili izložbu.

Birtijske crtice

Jeste li se ikada pitali gdje su nestale buregdžinice Zagreba?

One sitne gostionice, uređene bez imalo stila, sa stolovima od lažnog granita, gdje zalaze najčešćesitni kriminalci, koji služe kao paravan većim zvjerkama; debele mješine koje prodaju prebijeli kruh i razne sirnice, mljeveno meso u raznim oblicima, opskurni zakutci našeg velegrada – sve je to negdje na marginama, meni studentici nevažno, niti sam se time ikada zamarala.

Ali godine prolaze, studentica raste u profesoricu, pa u službenicu bezimene tvrtke, pa u kotačić renomirane tvrtke, i malo-pomalo, počinjem žudjeti za danima kad sam tek naslućivala male kutove nekih tamo zatvorenih okrugljaka, koji su s vremenom nestali.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Natječaj za godišnju nagradu »Nikola Tesla – Genij za budućnost&laqu...

Opširnije

Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački muzej

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je u...

Opširnije

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju
Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?