Općenite

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prije 15 godina Zagreb je imao 20 kilometara biciklističkih staza, a danas ih je 270. Napredak u biciklističkoj infrastrukturi pokazuje i prošlogodišnje Izvješće, koje je predstavnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Darinka Jug, iznijela na sjednici Odbora za mjesnu samoupravu.

– Neki od projekata su dugoročni. Dva projekta su uspješno završena u 2017., a to je spajanje prstena na Jarunu i završetak poligona u Travnom za obrazovanje i edukaciju djece s područja Grada Zagreba – rekla je Darinka Jug, predstavnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Danas je Pepelnica ili Čista srijeda, kojom započinje korizma, odnosno vrijeme od 40 dana, ne računajući nedjelje, što je poseban oblik pokorničke priprave za proslavu Kristova vazmenoga otajstva.

Pepelnica svojom simbolikom poziva vjernike na dublje promišljanje i promjenu srca. Naziv joj potječe iz obreda pepeljenja, kad svećenik vjernike posipa pepelom po glavi ili im, već prema običajima kraja, pepelom pravi znak križa na čelu, i pri tome izgovara riječi: “Obratite se i vjerujte evanđelju”.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

STANJE U PROMETU I JAVNI PRIJEVOZ

Kolnici su mokri na širem gradskom području. Tramvajski promet redovit je na svi...

Opširnije

Bullying je ozbiljan problem koji pogađa sve više mladih

Vršnjačko nasilje ozbiljan je problem u cijelom svijetu, a s njime se barem jedn...

Opširnije

STANJE U PROMETU I JAVNI PRIJEVOZ
Bullying je ozbiljan problem koji pogađa sve više...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?