Kultura

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Natječaj za godišnju nagradu »Nikola Tesla – Genij za budućnost« i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« u Zagrebu, utorak 30. siječnja s početkom u 17 sati.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvara se devetu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je unatoč građevinskim radovima na uređenju pročelja zgrade Muzej prošle godine posjetilo 170.767 posjetitelja. Time je Tehnički muzej Nikola Tesla i dalje zadržao poziciju najposjećenijeg zagrebačkog muzeja i jednog od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj. Od ukupnog broja posjetitelja 104.659 se odnosi na pojedinačni posjet, a 66.108 na organizirani posjet grupa. Dok je ukupan broj posjetitelja Muzeja u porastu tek nekoliko postotaka u odnosu na 2016., broj gostiju iz inozemstva gotovo je udvostručen te iznosi 11.019 posjeta.

Popularni zagrebački muzej bilježi dolaske posjetitelja iz BiH, Slovenije, Engleske, Italije, Mađarske, Njemačke, Španjolske, Meksika, SAD-a i Austrije.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Natječaj za godišnju nagradu »Nikola Tesla – Genij za budućnost&laqu...

Opširnije

Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački muzej

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je u...

Opširnije

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju
Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?