Bijela noć ponovno u Zagrebu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Zagreb će se u subotu, 30. rujna ponovo pridružiti obitelji od 120 svjetskih metropola u obilježavanju kulturno-umjetničke manifestacije Bijela noć, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskome narodnom kazalištu.

Riječ je o projektu koji je osmišljen u Parizu kao jednodnevni besplatni obilazak kulturnih znamenitosti grada, a čiji su koncept preuzeli drugi svjetski gradovi, npr. Montreal, Riga, Toronto i Melbourne. Zagreb već treću godinu zaredom obilježava Bijelu noć.

Program posjetiteljima nudi raznovrstan umjetnički i kulturni sadržaj na 13 gradskih lokacija, a na temu Nokturno, neprospavana noć.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve sugrađane, kao i one koji trenutno borave u Zagrebu da posjete ovaj jedinstveni noćni umjetnički festival koji, kako je rekao, Zagreb pretvara u veliku umjetničku galeriju najraznovrsnijih umjetničkih žanrova.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je izrazila zadovoljstvo što kultura i umjetnost ponovo izlaze na zagrebačke ulice. Naglasila je kako se ova manifestacija savršeno uklapa u duh međunarodne godine održivog turizma, a kojom je proglašena 2017.

Već u nedjelju, 1. listopada od 10:00 do 19:00 sati se održava 4. Dan otvorenog trga, još jedna kulturna manifestacija sa zanimljivim i bogatim programom koju organizira Hrvatsko narodno kazalište.

U sklopu kazališnog programa na otvorenome, ansambli će i ove godine izaći iz zgrade i pokazati najbolje iz repertoara najpoznatijeg hrvatskog kazališta, i to uz nekoliko iznenađenja, najavila je intendantica Dubravka Vrgoč.

Večernji dio programa sa svjetlosnim instalacijama ove će se godine po prvi put postaviti unutar zgrade HNK te će svijetliti prema van, a u njemu će i ove godine sudjelovati Muzej za umjetnost i obrt, Muzička akademija i Hrvatski školski muzej.

Program Bijele noći možete preuzeti ovdje. [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Otvorenje izložbe "30 godina Univerzijade '87"

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu 30 g...

Opširnije

Birtijske crtice
Krešimirov podrumski kutak

Može li birtija preuzeti sjedište za ...

Opširnije

Otvorenje izložbe "30 godina Univerzijade '87"
Birtijske crtice

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?