Šesti Zagreb Tourfilm festival

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

U organizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba i Balduči filma u prostorima Kaptol Boutique Cinema & Bar, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar–Kitarović, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice od 13. – 15. rujna 2017. godine održat će se 6. Zagreb Tourfilm festival – međunarodni festival turističkog filma.

Zagreb Tourfilm festival član je CIFFT-a – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala. Osim Zagreba, u elitnom društvu filmskih festivalskih gradova su primjerice Baku, Varšava, New York, Los Angeles, Berlin, Karlovy Vary, Porto, Cannes i Deauville, Istanbul…

CIFFT je međunarodno udruženje filmskih festivala sa sjedištem u Beču. Svaki festival ima vlastiti međunarodni žiri i nagrade koje se dodjeljuju filmovima koji su ušli u natjecanje. Tijekom godine vodi se evidencija o bodovnom stanju filmova te se koncem godine proglašava ukupni pobjednik. Na „festivalu festivala” koji se održava u Beču pobjednik dobiva Grand Prix CIFFT za najbolji turistički film svijeta.

Temeljni je cilj Festivala nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promiče turizam u sljedećim aspektima: turističko odredište, avanturistički turizam, ekstremni sportovi, sportski turizam, nautički turizam, hoteli i resorti, ljudi, kultura i tradicija, religijski turizam, ruralni turizam, kongresni turizam. Cilj je, ističu organizatori, posebno nagraditi filmove koji promiču Hrvatsku kao turističku destinaciju. Želja je obrazovati i motivirati turističke djelatnike da na pravi način promiču odredišta obraćajući se ciljanim skupinama te omogućiti svim zainteresiranima da prate najnovije trendove, baš kao i potaknuti mlade da uđu u svijet turizma, kao njegovi promotori ili jednostavno kao turistički djelatnici.

O samoj veličini festivala dovoljno govori podatak da će se u pet kategorija natjecati i gledati više od 170 filmova. [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Natječaj za godišnju nagradu »Nikola Tesla – Genij za budućnost&laqu...

Opširnije

Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački muzej

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je u...

Opširnije

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju
Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?