Zagrepčani u problemu: Dolazi astronomsko poskupljenje vode?

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Iako će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike još jednom privremeno stopiralo poskupljenje vode, jasno je da će do njega vrlo brzo doći.

Kako Hrvatska zbog lošeg stanja vodovodne mreže gubi gotovo 50 posto vode, to znači da bi se stanovništvu naplaćivala i ta voda koju ne dobivaju. To bi značilo astronomsko povećanje računa za vodu.

“Veliki problem s gubicima vode ima Zagreb, koji godišnje izgubi 50 posto vode zbog loše vodoopskrbne mreže”, rekao je za Index Vladimir Andročec, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, jedan od autora strategije razvoja vodoopskrbe i odvodnje grada Zagreba.

Težak udarac čeka Zagrepčane, iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić to mogao spriječiti da je ispunio svoje obećanje iz 2007. godine.

Tada je Zagrebački holding prodao obveznice u iznosu od 300 milijuna eura. Bandić je rekao da će većina novca ići na obnovu vodoopskrbne mreže. Da se to napravilo, Zagreb danas ne bi bacao 50 posto vode.

A nakon što budemo primorani poslušati EU koja traži da se naknada za vodu plaća po zahvaćenom, a ne isporučenom kubnom metru, Zagrepčani će morati plaćati i onih 50 posto vode koja propada, piše Index. [zagreb.info]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

U besplatnim sportskim aktivnostima sudjelovalo 8500 učenika

Kad već spominjemo mačevanje, svakako je interesantan primjer da se svjetski juniorski ...

Opširnije

Pojačane aktivnosti u prometu za vikend 19. do 21. siječnja

U dane vikenda 19. do 21. siječnja, u noćnim satima, na području PU zagrebačke poduzima...

Opširnije

U besplatnim sportskim aktivnostima sudjelovalo 8500 učenika
Pojačane aktivnosti u prometu za vikend 19. do...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?