GRAD ZAGREB BROJI PORAST BROJA ŠKOLSKE DJECE: Prvog dana škole 100.000 zagrebačkih učenika krenulo na nastavu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga jedina je zagrebačka polivalentna srednja škola što podrazumijeva gimnazijska i strukovna usmjerenja. Brojni su epiteti koji krase ovu školu zbog čega je i nagrađena Nagradom Grada Zagreba, te ima konstantu financijsku podršku lokalne vlasti.

– Veseli me da smo prije nekoliko godina dogradili jednu etažu ove škole. Još više će me veseliti što ćemo uskoro postaviti solarni krov. Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj trenutno radi i prijedlog projekta obnove fasade škole, a za dvije godine dogradit ćemo je i stvoriti preduvjete za nastavu u jednoj smjeni – najavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Škola ukupno broji 985 učenika, a ove je godine prve razrede upisalo njih 261.

– Moramo se zahvaliti našem gradonačelniku i Gradu Zagrebu na besplatnim udžbenicima tako da su svi učenici danas bez brige došli na nastavu bez strke po gradu i knjižarama – pohvalio se Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Bitno je naglasiti kako Grad Zagreb broji porast broja školske djece pa je danas ukupno 100.000 zagrebačkih učenika krenulo na nastavu.

– Ono što se može uočiti, ako pratimo statistiku, jest da Zagreb ima oko 2.000 osnovnoškolaca više nego prošle godine. Pokazuje se da pronatalitetne mjere koje Gradska uprava provodi već 20 godina daju rezultate. Imamo 1.400 prvašića više nego što je osmaša napustilo osnovnu školu – dodao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Svim tim učenicima, njihovim roditeljima, te djelatnicima srednjih i osnovnih škola želimo uspješnu novu školsku godinu. [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Edukacija “Postani i ti prijatelj stakla”, 2017.

U suradnji s Gradom Zagrebom, njihovim Uredom za energetiku, zaštitu okoli&scaro...

Opširnije

Ravnatelj Zavoda za toksikologiju o radovima na školi: Ne izlažite djecu azbestu

Na zgradi osnovne škole Mladost u novozagrebačkom naselju Utrina jutros su započ...

Opširnije

Edukacija “Postani i ti prijatelj stakla”, 2017.
Ravnatelj Zavoda za toksikologiju o radovima na školi:...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?