Počela je nova školska godina, oprezno u prometu!

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Danas je na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije u školu krenulo oko 12 tisuća prvašića.
Djeca su nižeg rasta, vidno polje im je suženo, zaigrana su i nemaju razvijen osjećaj za procjenu opasnosti. Stoga, opreza u prometu nikad dosta.

– Apeliramo na vozače da zbog početka školske godine osobito budu oprezni u zonama osnovnih škola. Podsjećamo da je postavljenom prometnom signalizacijom brzina ograničena na 40 kilometara na sat. Apeliramo na roditelje da ne parkiraju nepropisno u zonama škola odnosno da djecu prevoze na propisani način. Roditelji trebaju vlastitim primjerom pokazati djetetu kako se ispravno ponašati u prometu te nikada ne činiti prometne prekršaje – istaknuo je policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa Viktor Forjan.

Djeca, nažalost, u prometu najviše stradavaju kao putnici u automobilu. Na mjestu suvozača ne smiju se prevoziti djeca niža od 150 centimetara, a na stražnjem manja od 135 centimetara bez adekvatnih postolja. Također, važno je da dijete u prometu na neki način bude vidljivo.

– Na jesen će se djeca često i po noći vraćati iz škole, trebalo bi paziti da dijete ima nešto reflektirajuće na sebi jer je tada uočljivije – poručuje Forjan te dodaje ako vidite dijete koje je neodlučno stupiti na obilježeni pješački prijelaz, zaustavite vozilo i pokažite rukom djetetu da može sigurno prijeći cestu.

Policija će u narednim danima pojačano nadzirati prometnice posebno u zonama oko škola, poštujte prometne znakove i pripazite na male školarce. [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

STANJE U PROMETU I JAVNI PRIJEVOZ

Kolnici su mokri na širem gradskom području. Tramvajski promet redovit je na svi...

Opširnije

Bullying je ozbiljan problem koji pogađa sve više mladih

Vršnjačko nasilje ozbiljan je problem u cijelom svijetu, a s njime se barem jedn...

Opširnije

STANJE U PROMETU I JAVNI PRIJEVOZ
Bullying je ozbiljan problem koji pogađa sve više...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?