Betonizacija Sigeta: Unatoč protivljenjima započeli radovi unutar Brodarskog instituta

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

»Pitanje vremena je kada će Brodarski institut nestati s ovih prostora i na njegovom mjestu niknuti nekakva kockasta nebuloza«, kaže Pasanec

Iz inicijative za obranu Sigeta koju predvode članica Vijeća Mjesnog odbora Siget Gordana Pasanec i njegov predsjednik Saša Srića upozorili su danas o otvaranju novog gradilišta. Podsjetimo, predstavnica MO Sigeta žele zaustaviti, kako smatraju, besmislenu betonizaciju njihove četvrti i gradnju trgovačkog centra, ali aktivna je i druga strana – koja ondje želi graditi.

Prema riječima Gordane Pasanesc radovi su započeli unutar ograde Brodarskog instituta. Pasanec navodi kako je lokacijska dozvola izdana prošli tjedan, na zahtjev društva Brodarski institut d.o.o. iz Zagreba, Avenija V. Holjevca 20, zastupanog po društvu Castrum nekretnine d.o.o. iz Zagreba Bednjanska 8.

»Zanimljiva u cijeloj priči je činjenica na koju smo upozorili prije mjesec dana, a to je da su Castrum nekretnine d.o.o. (direktor Vlado Leko) ušle na mala vrata u Brodarski institut i da je pitanje vremena kada će Brodarski nestati s ovih prostora i na njegovom mjestu niknuti nekakva kockasta nebuloza«, kaže Pasanec.

»Inače kao što znate, Castrum nekretnine d.o.o. imaju ulogu projektanta i investitora kod izgradnje poslovnog kompleksa i trgovačkog centra na livadi u Sigetu, a znamo iz priloženog dokumenta da su uknjižili založno pravo nad nekretninama koje se nalaze na čestici koja je u vlasništvu Brodarskog instituta (onih pet kućica,čiji stanari vode sud već 12 godina)«, dodaje vijećnica.

Ona se osvrnula i na izjavu pročelnice Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanje Cvjetko Jerković koja je u razgovoru s njima na Radio Sljemenu izjavila kako je Institut pod zaštitom i kako »trabunjaju gluposti«.

»Pa kako Uprava i Nadzorni odbor ustanove koja je pod zaštitom i u vlasništvu države, kojom upravljaju tri Ministarstva – MORH, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo gospodarstva – može ulaziti u poslove s privatnim tvrtkama i investitorima bez dozvole premijera i ministara koji ne ogovaraju na pisma upozorenja djelatnika Instituta već duže vrijeme…«, čudi se Gordana Pasanec koja se ujedno pita nije li Vlada možda dala prešutno dozvolu za totalno uništenje Brodarskog!? [zg-magazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Prometna patrola: Parkiranje ispred Zagrebačkog velesajma, ma bravo ‘majstore’!

foto: Željko Marušić/ Autoportal.hr
Ovo potvrđuje da vozačka kultura ni...

Opširnije

Vatreno jutro u Zagrebu: Na Jaruščici se zapalila pečenjara

foto: Ivan Klindić
Zagrebački vatrogasci jutros su oko 7 sati i 35 minuta dobi...

Opširnije

Prometna patrola: Parkiranje ispred Zagrebačkog velesajma, ma bravo...
Vatreno jutro u Zagrebu: Na Jaruščici se zapalila...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?