Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

U nedjelju su građani zagrebačkog naselja Siget odlučilo iskazati svoje nezadovoljstvo povodom izgradnje poslovne zgrade i trgovačkog lanca na zelenoj površini.  Tim povodom razgovarali smo sa Gordanom Pasanec, vijećnicom gradskog odbora Siget. Upravo je ona pokrenula peticiju protiv spomenute gradnje. Istaknula je kako građani, ali i ona na ovom rade na obrani zelene površine rade već mjesec dana.

Nadodaje, kako su njezini sugrađani usuglasili kako im nisu potrebni, s obzirom na gustoću prometa, ali i zbog toga što je već formirano naselje. Vijećnica Pasanec smatra, kako građani bi na spomenutoj lokaciji radije vidjeli tržnicu ili biblioteka s čitaonicom. Kaže kako nju i građane ljuti, to što se spomenuti radovi rade  na parceli Grada. Pritom nadodaje:

Ako uzmemo u obzir da je Zagreb jedna velika zgrada, a Gradonačelnik upravitelj, građani su suvlasnici. Građani imaju pravo uvjetovati i biti pitani što se na njihovoj zemlji radi!

Na njezine riječi se nadovezala i arhitektica Ana Oršolić. Smatra kako je Zagrebu neophodna bolja urbanistička praksa. Nadodaje, kako sam natječaj i njegova procedura je provedena na zakonit način. No, ipak smatra kako “je zanimljivo da je natječaj raspisan taman nakon raspuštanja mjesnih odbora i Skupštine, te da je završio u jeku godišnjih odmora”. Smatra, kako joj je krivo što većina sugrađana, a i ona sama nije znala za spomenutu gradnju.

Smatra, kako je ovdje sporna namjena ove površine, no zaključuje, kako će unatoč nezadovoljstvu građana investitor dobiti građevinsku dozvolu.  [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Vedro

20°C

Zagreb

Vedro

Vlažnost: 40%

Vjetar: 17.70 km/h

  • 21 Kol 2017

    Sunčano 23°C 12°C

  • 22 Kol 2017

    Pretežno sunčano 23°C 12°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare