“Ako se mora graditi, radije bismo tržnicu ili biblioteku!”

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

U nedjelju su građani zagrebačkog naselja Siget odlučilo iskazati svoje nezadovoljstvo povodom izgradnje poslovne zgrade i trgovačkog lanca na zelenoj površini.  Tim povodom razgovarali smo sa Gordanom Pasanec, vijećnicom gradskog odbora Siget. Upravo je ona pokrenula peticiju protiv spomenute gradnje. Istaknula je kako građani, ali i ona na ovom rade na obrani zelene površine rade već mjesec dana.

Nadodaje, kako su njezini sugrađani usuglasili kako im nisu potrebni, s obzirom na gustoću prometa, ali i zbog toga što je već formirano naselje. Vijećnica Pasanec smatra, kako građani bi na spomenutoj lokaciji radije vidjeli tržnicu ili biblioteka s čitaonicom. Kaže kako nju i građane ljuti, to što se spomenuti radovi rade  na parceli Grada. Pritom nadodaje:

Ako uzmemo u obzir da je Zagreb jedna velika zgrada, a Gradonačelnik upravitelj, građani su suvlasnici. Građani imaju pravo uvjetovati i biti pitani što se na njihovoj zemlji radi!

Na njezine riječi se nadovezala i arhitektica Ana Oršolić. Smatra kako je Zagrebu neophodna bolja urbanistička praksa. Nadodaje, kako sam natječaj i njegova procedura je provedena na zakonit način. No, ipak smatra kako “je zanimljivo da je natječaj raspisan taman nakon raspuštanja mjesnih odbora i Skupštine, te da je završio u jeku godišnjih odmora”. Smatra, kako joj je krivo što većina sugrađana, a i ona sama nije znala za spomenutu gradnju.

Smatra, kako je ovdje sporna namjena ove površine, no zaključuje, kako će unatoč nezadovoljstvu građana investitor dobiti građevinsku dozvolu.  [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Prodaje se 206 stanova u Podbrežju
Zagrebačka stanogradnja d.o.o. objavile je u petak, 16. veljače Javni poziv za zaprimanje za...

Opširnije

Prodaje se 206 stanova u Podbrežju
Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh održat će se od...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?