Stanovnici Jakuševca, Mičevca i Hrelića, koji su pravo na novčanu naknadu za umanjenu kakvoću življenja ostvarili temeljem novog Zaključka danas potpisuju ugovore s Gradom

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio je stanovnike Mičevca, Jakuševca i Hrelića koji su stekli pravo na novčanu pomoć zbog umanjene kakvoće življenja, a koji danas potpisuju ugovore s Gradom.

Radi se o stanovnicima koji su pravo ostvarili temeljem novog Zaključka o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec donesenog 19. travnja ove godine.
 
Zadaća Gradske uprave je ići ususret ljudima, pomoći im u ostvarivanju njihovih zahtjeva i pokušati ih realizirati, komentirao je gradonačelnik i zahvalio sugrađanima na strpljenju te Skupštini koja je izmjene i prihvatila.
 
U Mjesnome odboru Mičevec, Vatrogasnome domu Jakuševec te Mjesnome odboru Hrelić ugovore će tijekom dana potpisati ukupno 457 stanovnika (229 stanovnika Mičevca, 130 stanovnika Jakuševca te 98 stanovnika Hrelića) kojima će u prvom dijelu naknade biti isplaćen iznos od 4 000 kuna, dok u drugom dijelu on iznosi 2 000 kuna.
 
Podsjetimo, temeljem izmjene Zaključka iz 2014., u travnju je donesen Zaključak kojim se žiteljima Hrelića, Jakuševca i Mičevca, i to po pravednijim kriterijima, omogućilo ostvarivanje pripadajućih prava. Prema novom Zaključku, definicija obitelji se promijenila – uz dosadašnje: bračni i izvanbračni drug, djeca, usvojenici i roditelji vlasnika nekretnine pravo se proširilo i na bake i djedove, unuke, praunuke, braću i sestre te snahe i zetove vlasnika nekretnine), a uveo se i kriterij boravišta. Također, kao granica za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u novome Zaključku za priznanje statusa starosjedioca je 1. siječnja 1975. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Izgorio je auto u zagrebačkoj Sloboštini: Požar podmetnut?
Nissan Pathfinder U potpunosti je izgorio, a vatra je oštetila Citroen C2 te Renault ...

Opširnije

Izgorio je auto u zagrebačkoj Sloboštini: Požar podmetnut?...
Neviđeno! Članici vijeća gradske četvrti u Novom Zagrebu...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?