Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Već u listopadu ove godine bit će dovršene dvije zgrade, a druge dvije krajem godine, ukupno 600 stanova će biti useljivo - za najam, za socijalu, za znanstvene novake i za mlade obitelji, rekao je gradonačelnik u prigodi obilaska lokacije projekta Podbrežje – Zagrebačkog modela stanogradnje.


Zadovoljan tempom i dinamikom kojom se radovi odvijaju, također je dodao kako se očekuje da će u siječnju, veljači i ožujku sljedeće godine u nove stanove useliti 2500 – 3000 ljudi,  a paralelno s tim počinje i izgradnja škole i vrtića u koje će mališani moći krenuti od školske godine 2018. / 2019.
Prvi smo krenuli sa Zagrebačkim modelom i idemo dalje s tim. Poanta je da se mladi ljudi zadrže u Zagrebi i Hrvatskoj.

Prema riječima direktora Zagrebačke stanogradnje Željka Horvata cijelo je naselje, koje će u konačnici imati 1800 stanova energetskog certifikata visoki B sa svim popratnim sadržajima, zamišljeno kao pješačka i rekreativna zona s pješačkim i biciklističkim stazama

U drugoj fazi bit će izgrađen kulturni centar, bazenski kompleks, još jedan vrtić, zdravstvena stanica i ostali javni sadržaji.

Grad je preko programa nadležnog gradskog ureda osigurao sredstva za izgradnju prometne mreže Avenije Većeslava Holjevca, Cimermanove ulice, Vatikanske, Horvatove kao i servisnih ulica samog naselja čime se u potpunosti dovršava dostatna kapacitiranost prometnih tokova ovog dijela Novog Zagreba.

Vodeći računa o zaštiti okoliša prilikom odlaganja otpada, za cijelo naselje planirani su upušteni zeleni otoci sa sustavom lifta. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Vedro

20°C

Zagreb

Vedro

Vlažnost: 40%

Vjetar: 17.70 km/h

  • 21 Kol 2017

    Sunčano 23°C 12°C

  • 22 Kol 2017

    Pretežno sunčano 23°C 12°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare