Podbrežje - Zagrebački model stanogradnje do kraja godine useljivo će biti 600 stanova

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Već u listopadu ove godine bit će dovršene dvije zgrade, a druge dvije krajem godine, ukupno 600 stanova će biti useljivo - za najam, za socijalu, za znanstvene novake i za mlade obitelji, rekao je gradonačelnik u prigodi obilaska lokacije projekta Podbrežje – Zagrebačkog modela stanogradnje.


Zadovoljan tempom i dinamikom kojom se radovi odvijaju, također je dodao kako se očekuje da će u siječnju, veljači i ožujku sljedeće godine u nove stanove useliti 2500 – 3000 ljudi,  a paralelno s tim počinje i izgradnja škole i vrtića u koje će mališani moći krenuti od školske godine 2018. / 2019.
Prvi smo krenuli sa Zagrebačkim modelom i idemo dalje s tim. Poanta je da se mladi ljudi zadrže u Zagrebi i Hrvatskoj.

Prema riječima direktora Zagrebačke stanogradnje Željka Horvata cijelo je naselje, koje će u konačnici imati 1800 stanova energetskog certifikata visoki B sa svim popratnim sadržajima, zamišljeno kao pješačka i rekreativna zona s pješačkim i biciklističkim stazama

U drugoj fazi bit će izgrađen kulturni centar, bazenski kompleks, još jedan vrtić, zdravstvena stanica i ostali javni sadržaji.

Grad je preko programa nadležnog gradskog ureda osigurao sredstva za izgradnju prometne mreže Avenije Većeslava Holjevca, Cimermanove ulice, Vatikanske, Horvatove kao i servisnih ulica samog naselja čime se u potpunosti dovršava dostatna kapacitiranost prometnih tokova ovog dijela Novog Zagreba.

Vodeći računa o zaštiti okoliša prilikom odlaganja otpada, za cijelo naselje planirani su upušteni zeleni otoci sa sustavom lifta. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Prodaje se 206 stanova u Podbrežju
Zagrebačka stanogradnja d.o.o. objavile je u petak, 16. veljače Javni poziv za zaprimanje za...

Opširnije

Prodaje se 206 stanova u Podbrežju
Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh održat će se od...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?