Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prema podacima Policijske uprave zagrebačke, broj provala u domove porastao je za četiri posto u odnosu na prošlu godinu.

– Najčešća greška koju ljudi rade jest nekorištenje odgovarajuće mehaničke zaštite. Pritom mislim na bravu, koja bi trebala imati zasun otporan na savijanje i lomljenje, te cilindrični uložak otporan na bušenje. Tko želi izdvojiti više financijskih sredstava za zaštitu, koristit će elektronsku, poput dojavljivača pokreta – objasnio je Marijan Podrug, inspektor za prevenciju PUZ-a.

Novac i zlato i dalje su na vrhu popisa ukradenih stvari, a kako bi osigurali svoj dom od provalnika postoje određena načela kojih bi se trebali pridržavati.

– Bitno je razvijati dobrosusjedske odnose, skloniti vrijednu imovinu, imati određenu mehaničku zaštitu ili sef koji je propisno učvršćen. Nikad ne treba zanemarivati sumnjive osobe koje kruže susjedstvom, a u slučaju nekakvog incidenta potrebno je odmah obavijestiti policiju – dodao je Podrug.

Jedan od načina samozaštite je pravovremena edukacija, koju stručnjaci pružaju u novootvorenom Centru za prevenciju u Martićevoj ulici 10. Tamo se građani mogu informirati o svim oblicima zaštite, vidjeti kako izgledaju određeni alati te kolike su im cijene. Postoji opcija dolaska stručnjaka izravno u dom, kako bi pronašli slabe točke i dali prijedlog odgovarajuće zaštite. Takav oblik edukacije također je besplatan, ali potrebno ga je ranije najaviti. Centar je otvoren svakim radnim danom od 9 do 17 sati. [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Pretežno oblačno

16°C

Zagreb

Pretežno oblačno

Vlažnost: 85%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 28 Srp 2017

    Djelomično oblačno 28°C 15°C

  • 29 Srp 2017

    Djelomično oblačno 30°C 17°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare