OPREZ U LJETNIM MJESECIMA: Povećan broj provala za vrijeme godišnjih odmora

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prema podacima Policijske uprave zagrebačke, broj provala u domove porastao je za četiri posto u odnosu na prošlu godinu.

– Najčešća greška koju ljudi rade jest nekorištenje odgovarajuće mehaničke zaštite. Pritom mislim na bravu, koja bi trebala imati zasun otporan na savijanje i lomljenje, te cilindrični uložak otporan na bušenje. Tko želi izdvojiti više financijskih sredstava za zaštitu, koristit će elektronsku, poput dojavljivača pokreta – objasnio je Marijan Podrug, inspektor za prevenciju PUZ-a.

Novac i zlato i dalje su na vrhu popisa ukradenih stvari, a kako bi osigurali svoj dom od provalnika postoje određena načela kojih bi se trebali pridržavati.

– Bitno je razvijati dobrosusjedske odnose, skloniti vrijednu imovinu, imati određenu mehaničku zaštitu ili sef koji je propisno učvršćen. Nikad ne treba zanemarivati sumnjive osobe koje kruže susjedstvom, a u slučaju nekakvog incidenta potrebno je odmah obavijestiti policiju – dodao je Podrug.

Jedan od načina samozaštite je pravovremena edukacija, koju stručnjaci pružaju u novootvorenom Centru za prevenciju u Martićevoj ulici 10. Tamo se građani mogu informirati o svim oblicima zaštite, vidjeti kako izgledaju određeni alati te kolike su im cijene. Postoji opcija dolaska stručnjaka izravno u dom, kako bi pronašli slabe točke i dali prijedlog odgovarajuće zaštite. Takav oblik edukacije također je besplatan, ali potrebno ga je ranije najaviti. Centar je otvoren svakim radnim danom od 9 do 17 sati. [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Za godinu dana digitalni radijski signal trebao bi biti dostupan u cijeloj RH

Kritičari uvođenja DAB+ signala smatraju kako je to skupo i nepotrebno
Na obje...

Opširnije

DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA: Od 20. do 25. studenog besplatno provjerite ispravnost automobila

Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog program...

Opširnije

Za godinu dana digitalni radijski signal trebao bi...
DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA: Od 20. do 25....

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?