Pobuna u Sopotu zbog uklanjanja stolova u parku

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Ostali su samo tragovi nekadašnjih stolova za kojima su umirovljenici svakodnevno kartali u parku u Pičmanovoj ulici u Sopotu. Krajem prošlog tjedna, na zahtjev sad već bivšeg Mjesnog odbora, Zrinjevac je na zaprepaštenje mnogih stolove samo otpilio.

 

“Jedino smo naselje preko Save koje nema svojih društvenih prostorija. To je žalosno. Jedino mjesto gdje možemo biti kad je lijepo vrijeme je za klupama u parku. Sad nemamo niti to”, požalio se Danijel Kocijančić iz Sopota.

 

Klupe, odnosno stolovi, uklonjeni su jer su stanari zgrade na broju 11 u Pičmanovoj ulici pisali peticiju kojom su tražili da se stolovi premjeste dalje od zgrade.

 

“Tu se u večernjim satima skuplja mlađarija i svaku večer je tu bila buka do čak dva sata ujutro. Naša djeca uz takvu buku nisu mogla spavati”, kaže nezadovoljan stanar zgrade u Pičmanovoj.

 

Peticiju, kojom su od Mjesnog odbora tražili rješavanje problema, potpisalo je više od 70 posto stanara zgrade u Pičmanovoj ulici na broju 11. Micanje klupa Vijeće je i odobrilo, ali sve se odigralo nešto drugačije no što se trebalo, tvrdi Marko Frančešević, bivši predsjednik Mjesnog odbora. Jer stolovi su samo trebali biti premješteni, a ne uklonjeni.

 

Na novom Mjesnom odboru sada je da traži brza rješenja.

 

“Stav i dugoročni cilj je izgradnja Društveno kulturnog centra Sopot. Mislim da to Sopot zaslužuje”, ističe Mladen Devčić, novoizabrani vijećnik Mjesnog odbora Sopot i predsjednik Udruga građana Sopot.

 

U ovom zagrebačkom kvartu parkovi su jedino mjesto gdje se mladi i stariji mogu okupljati. Mjesni odbor ima premali prostor za održavanje bilo kakvih aktivnosti, a sportsko rekreacijski centar Sopot, zbog lošim odlukama Grada, davno je uništen i čeka rekonstrukciju. [mreža tv]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda pišite kazne
Vaše vozilo parkirano je suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a kazna za ...

Opširnije

“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će biti podstanar

Ova neobična ideja iz Sopota izazvala je žestoku raspravu.
Kada je vlasnik odl...

Opširnije

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda...
“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?