Travno postaje nova Savica, stanovnici protiv ograde oko škole

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

POSTAJE li Travno nova Trnjanska Savica? Nezadovoljni stanovnici Travnog okupili su se pod nazivom "NE ogradi oko Kvarta".

Pri kraju je ograđivanje parka oko Osnovne škole Gustava Krkleca u tom kvartu. Ograda je dignuta odlukom gradonačelnika Milana Bandića, a otpor građana zbog ograđivanja škole nije izostao.

Nezadovoljni njezinim vizualnim izgledom, građani kažu kako im nije potrebna ograda visoka dva metra, sa šiljcima na vrhovima i pitaju se služi li nova ograda za zadržavanje djece u školi ili za sprječavanje roditelja da dođu u školu.

Napravljena Facebook stranica

Noću na tom području niču i transparenti. 'Škola nije Auschwitz', 'Ovo nije tvoja škola', 'Novi Zagreb mrzi ograde', 'Bez žice za naše klince', samo su neki od natpisa. 

'NE ogradi oko Kvarta' naziv je Facebook stranice na kojoj se planiraju daljnje aktivnosti građana poput prosvjeda, dijeljenja letaka, postavljanje novih transparenata.

Na stranici u informacijama, piše: "Aktualni gradonačelnik je bacio šapu i na naš kvart. Njegova krkanska ekipa iz građevinskog sektora, proizvođači betona i metalnih žičanih ograda (u kakve ni krdo ovaca ne bih imao srca ograditi), nakon sirotih vrtića kreću u pohod na ograđivanje škole. Škole čija parcela (cca 220x160m) zauzima površinu 4 nogometna igrališta i gotovo polovicu parka Travno, odnosno većinu onoga što doživljavamo kvartom."

Ne žele ogradu oko škole

"Jasno je ko dan da se radi o standardnom izmišljanju nepotrebnog posla u svrsi namirivanja prijatelja i poznanika u građevinskom sektoru (kao i zamjena rasvjetnih stupova prije nekih 10-tak godina, ako se netko sjeća). Na to sam već otupio, to se radi po cijelom Zagrebu i po cijeloj Hrvatskoj i jednostavno je nemoguće to sve ispratiti. No, ono na kaj nisam otupio je kvart i prostor u kojem sam odrastao. Takve stvari nemaju cijenu, pa sve i da nećeš, ostanu ti za cijeli život."

"Draga ekipo, prijatelji, poznanici i nepoznanici, ne dopustimo prljavom, pokvarenom ološu da školu u kojoj si se školovao ili se školuje tvoje dijete, pretvori u nešto nalik na zatvor ili makar tor za ovce za kojim tako silno pati. 'Ulice će preorati, da ih podsjeća na zavičaj', reklo je za takve, jedno dijete asfalta. Nisi je*ena ovca! Ja nisam, nit će moje dijete biti!", stoji na Facebook stranici koja okupila nezadovoljne građane Travnog.

Kažu i kako im nadu u uspjeh daje ono što su uspjeli napraviti stanovnici Savice. [index.hr]

 

 

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda pišite kazne
Vaše vozilo parkirano je suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a kazna za ...

Opširnije

“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će biti podstanar

Ova neobična ideja iz Sopota izazvala je žestoku raspravu.
Kada je vlasnik odl...

Opširnije

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda...
“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?