Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Nakon iznimnog koncerta "A Love Supreme"  u travnju, spremili smo za Vas još jednu jazz poslasticu u svibnju:

MATIJA DEDIĆ - klavir

DARKO STANOJKOVSKI-GRAPPONE - udaraljke

MINJA KUZMANIĆ - vokal


Muziciranje pod naslovom "My life"

Petak, 26. svibnja u 19.30 sati

Ulaz slobodan

koncertMyLife

Matija Dedić (Zagreb, 1973), jedan je od danas najpoznatijih hrvatskih jazz glazbenika koji s klavirom druguje još od predškolske dobi, nastavlja ga u srednjoj glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a dovršava na Jazz odjelu glazbene akademije u Grazu. U svestranoj glazbeničkoj obitelji od početka je izložen različitim glazbenim žanrovima, od kojih najčešće i najradije odabire jazz izričaj, ali ga rado nadopunjuje izletima u brojna druga glazbena područja: od zabavne, pop i etno glazbe, do klasike. Premda je u svojoj pijanističkoj i skladateljskoj karijeri nanizao nebrojeno suradnji s najeminentnijim hrvatskim i svjetskim glazbenim imenima, kao i impresivan broj priznanja i nagrada, Dedić nije ni trofejni ni fah kolekcionar, nego glazbenik izrazito kreativnog nerva i nemira, stalno otvoren novim izazovima. Jedan od takvih nesumnjivo je i projekt My life koji je nakon nedavne studijske realizacije i prvih pohvala kritike krenuo i u svoj pohod na publiku.
Minja Kuzmanić (Split, 1968) glazbeno je obrazovanje započela u rodnom gradu, nastavila ga na odjelu za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, produbila ga studijem dirigiranja u Grazu na Universität für Musik und darstellende Kunst, te svoje glazbene horizonte, zajedno sa suprugom Darkom Stanojkovski Grapponeom, nastavila širiti u Indiji, istražujući suštinu glazbenih formi drugih kulturnih tradicija. Susrećući se s novom vrstom glazbe, njezin se glazbeni ukus razvija, a život uz meditacijsku glazbu dobiva posve novu dimenziju koju od 2006. godine, kad se vraća u rodni Split, nesebično dijeli i prenosi i na nove naraštaje podučavajući klavir i glazbenu teoriju u glazbenoj školi Boris Papandopulo. Posljednjih godina svoj izraz pronalazi u devocijskom pjevanju, težeći pritom jednostavnosti i čistoći osjećaja koje želi podijeliti s publikom.
Darko Stanojkovski Grappone (Ploče, 1965), osnovno klavirsko te srednje udaraljkaško obrazovanje stječe u Splitu, a nastavlja ga u Grazu na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost studijem jazz udaraljki u klasi profesora Manfreda Josela, te nagradama s međunarodnih jazz natjecanja još u vrijeme studija. Slijede suradnje s istaknutim imenima jazza, ali i vrlo rano paralelno bavljenje glazbenom pedagogijom u Salzburgu, Tirolu, Schwazu, Telfsu, Splitu… Pod utjecajem indijske devocijske glazbe kod najistaknutijih majstora započinje studij indijskih udaraljki (karatale, table i mridanga) što ga zajedno s Minjom Kuzmanić odvodi i do samih korijena te glazbene kulture. U Split se vraća 2006. i od tada podučava udaraljke u glazbenoj školi Josipa Hatzea. Kao skladatelj i perkusionist, Darko u svojim skladbama otkriva bogatu raznolikost ritmova, a profinjenošću izvedbe nudi i sasvim nove zvukovne slojeve. Nadahnut duhovnom tradicijom vedske kulture i melodijama istoka, povezuje istočne i zapadne tradicije, nastojeći njihove spone približiti publici. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Vedro

17°C

Zagreb

Vedro

Vlažnost: 55%

Vjetar: 17.70 km/h

  • 21 Kol 2017

    Sunčano 23°C 12°C

  • 22 Kol 2017

    Pretežno sunčano 23°C 12°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare