"MY LIFE" - JAZZ na Sceni Travno

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Nakon iznimnog koncerta "A Love Supreme"  u travnju, spremili smo za Vas još jednu jazz poslasticu u svibnju:

MATIJA DEDIĆ - klavir

DARKO STANOJKOVSKI-GRAPPONE - udaraljke

MINJA KUZMANIĆ - vokal


Muziciranje pod naslovom "My life"

Petak, 26. svibnja u 19.30 sati

Ulaz slobodan

koncertMyLife

Matija Dedić (Zagreb, 1973), jedan je od danas najpoznatijih hrvatskih jazz glazbenika koji s klavirom druguje još od predškolske dobi, nastavlja ga u srednjoj glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a dovršava na Jazz odjelu glazbene akademije u Grazu. U svestranoj glazbeničkoj obitelji od početka je izložen različitim glazbenim žanrovima, od kojih najčešće i najradije odabire jazz izričaj, ali ga rado nadopunjuje izletima u brojna druga glazbena područja: od zabavne, pop i etno glazbe, do klasike. Premda je u svojoj pijanističkoj i skladateljskoj karijeri nanizao nebrojeno suradnji s najeminentnijim hrvatskim i svjetskim glazbenim imenima, kao i impresivan broj priznanja i nagrada, Dedić nije ni trofejni ni fah kolekcionar, nego glazbenik izrazito kreativnog nerva i nemira, stalno otvoren novim izazovima. Jedan od takvih nesumnjivo je i projekt My life koji je nakon nedavne studijske realizacije i prvih pohvala kritike krenuo i u svoj pohod na publiku.
Minja Kuzmanić (Split, 1968) glazbeno je obrazovanje započela u rodnom gradu, nastavila ga na odjelu za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, produbila ga studijem dirigiranja u Grazu na Universität für Musik und darstellende Kunst, te svoje glazbene horizonte, zajedno sa suprugom Darkom Stanojkovski Grapponeom, nastavila širiti u Indiji, istražujući suštinu glazbenih formi drugih kulturnih tradicija. Susrećući se s novom vrstom glazbe, njezin se glazbeni ukus razvija, a život uz meditacijsku glazbu dobiva posve novu dimenziju koju od 2006. godine, kad se vraća u rodni Split, nesebično dijeli i prenosi i na nove naraštaje podučavajući klavir i glazbenu teoriju u glazbenoj školi Boris Papandopulo. Posljednjih godina svoj izraz pronalazi u devocijskom pjevanju, težeći pritom jednostavnosti i čistoći osjećaja koje želi podijeliti s publikom.
Darko Stanojkovski Grappone (Ploče, 1965), osnovno klavirsko te srednje udaraljkaško obrazovanje stječe u Splitu, a nastavlja ga u Grazu na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost studijem jazz udaraljki u klasi profesora Manfreda Josela, te nagradama s međunarodnih jazz natjecanja još u vrijeme studija. Slijede suradnje s istaknutim imenima jazza, ali i vrlo rano paralelno bavljenje glazbenom pedagogijom u Salzburgu, Tirolu, Schwazu, Telfsu, Splitu… Pod utjecajem indijske devocijske glazbe kod najistaknutijih majstora započinje studij indijskih udaraljki (karatale, table i mridanga) što ga zajedno s Minjom Kuzmanić odvodi i do samih korijena te glazbene kulture. U Split se vraća 2006. i od tada podučava udaraljke u glazbenoj školi Josipa Hatzea. Kao skladatelj i perkusionist, Darko u svojim skladbama otkriva bogatu raznolikost ritmova, a profinjenošću izvedbe nudi i sasvim nove zvukovne slojeve. Nadahnut duhovnom tradicijom vedske kulture i melodijama istoka, povezuje istočne i zapadne tradicije, nastojeći njihove spone približiti publici. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda pišite kazne
Vaše vozilo parkirano je suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a kazna za ...

Opširnije

“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će biti podstanar

Ova neobična ideja iz Sopota izazvala je žestoku raspravu.
Kada je vlasnik odl...

Opširnije

Stanovnici Travnog: Osigurajte nam parkirališna mjesta, pa onda...
“Žiri” stanara zgrade trebao bi birati tko će...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?