Ministarstvo poljoprivrede je i dalje gore od Franje Tahija

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Mislim da je potrebno ponoviti članak koji sm napisao 2014.

Često sam se pitao zašto je Matija (Ambrozije) Gubec podigao bunu? Kažu zbog trećine i zbog crkvene desetine. Imam osjećaj da je Gubec bio glup. Zar samo zbog trećine? Današnje vlada obuzima nam više polovine i mi nemamo Gubca.

Franjo Tahi se nije dosjetio da može naplatiti i šetnje po šumi, međutim imamo nove feudalce koji su dali „svoja“ imanja upraviteljima iz svojih redova koji su se onda dosjetili kako se umiliti svojim feudalcima i da je najbolje naplaćivati zrak, travu, mahovinu, gljive i svu silu onoga što se smatralo do jučer nenaplativim.

Taman kada pomisliš da se većeg idiotizma nitko ne može sjetiti iznenade nas feudalni upravitelji hrvatskih (na znam zašto se zovu hrvatske) šuma te donesu cjenik o korištenju zraka i svega ostalog u šumama.

U vrijeme kada se propagira zdrav život, boravak u prirodi, provodi program zaštite prirode i tako dalje donosi se cjenik po kojem to sve košta.

Ne mogu se oteti dojmu da ministar poljoprivrede dila drogu jer njegov resor donosi takve cjenike da i ono malo zdrave populacije više neće to biti već će se zatvoriti u gradski smog i jednostavno da si ublaže utjecaj tog istog smoga uzeti nešto od dostupnih joj droga.

Pitam se kako misle dobiti izbore, možda, samo na bazi glasova đankija.

Što će raditi planinarska društva i planinarski domovi, razna izletišta u prirodi, izviđači….

Svako planinarenje naplaćivati će se, svaki dolazak u planinarski dom neće biti besplatan, onaj grah ili čaj u planinarskom domu biti će skuplji za 10 kuna. Izviđački kamp biti će skuplji za boravak u prirodi od 3 tjedna za 210 kuna po osobi i to samo onda ako izviđači posjeduju vlastito kampiralište. Što je sa školom u prirodi??? Što je sa hodočasnicima koji idu pješice kroz šumu, a šuma je povjerena na gospodarenje „hrvatskim šumama“??? I da ne nabrajam.

Kada smo bili po toj šumi kao vojnici hrvatske vojske nismo niti sanjali da će nam se vratiti  feudalizam i to sa nametima koji su apsurdni i za sam pojam feudalizma.

Možda je cilj svega ovoga da se prikriju devastacije šuma koje se provode od strane „hrvatskih šuma“. Samo ću navesti jedan primjer: Poslije oluje bilo je sve očuvano na području Petrove gore pa tako i brdo Biljeg, sada je taj isti Biljeg za neprepoznati. Takvih primjera je mnogo samo na tom području, a tek na području cijele Hrvatske.

 Josip Kapraljević hrvatski branitelj, gljivar i izvidač, uzvikuje:

„Jer Hrvatsku mi moju objesiše,

 Ko lopova, dok njeno ime briše,

 Za volju ne znam kome, žbir u uzama! „

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Ministarstvo poljoprivrede je i dalje gore od Franje Tahija

Mislim da je potrebno ponoviti članak koji sm napisao 2014.
Često sam se pitao...

Opširnije

Ova vlast mrzi branitelje

Bivšoj vladi se stalno prigovaralo da ne voli branitelje.
Ova vlada ih v...

Opširnije

Ministarstvo poljoprivrede je i dalje gore od Franje...
Ova vlast mrzi branitelje

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?