Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, prisustvovao je jutros početku radova na sanaciji Puškarićeve ulice u Lučkom.


Radovi će se odvijati u četiri  etape: prva etapa od nogometnog kluba Lučko do Ulice Lučko, druga etapa od Ulice Lučko do Ventilatorske ceste, zatim treća od Ventilatorske ceste do raskrižja sa spojnom cestom s Jadranske avenije i Puškarićeve ulice i zadnja četvrta etapa od raskrižja sa spojnom cestom s Jadranske avenije i Puškarićeve ulice do Karlovačke ceste.

Puškarićeva ulica nije pod jurisdikcijom Grada Zagreba, ona pripada Hrvatskim cestama i bila je glavna prometnica za Karlovac dok nije postojala autocesta, rekao je gradonačelnik Bandić. Ishodili smo svu potrebnu dokumentaciju od Hrvatskih cesta  i donirali im šest i pol milijuna kuna kako bi uredili prometnicu gdje stanuju građani grada Zagreba. Početkom lipnja počinje turistička sezona i 5. lipnja mora biti otvoren puni profil ove prometnice za sve koji koriste ovu cestu kao alternativan pravac za Karovac.

Zbog preopterećenosti ove državne ceste i posebnog režima prometa, ovu prometnicu u dužini od šest km moramo raditi u četiri faze, istaknuo je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić . U sklopu radova strojno ćemo ukloniti postojeći asfaltni sloj i postaviti novi u visini 12 cm, te će se urediti rubnjaci, slivnici i postaviti 150 novih šahtnih poklopaca objasnio je voditelj Todorić. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Oblačno

22°C

Zagreb

Oblačno

Vlažnost: 61%

Vjetar: 35.40 km/h

  • 19 Kol 2017

    Mjestimični pljuskovi 29°C 17°C

  • 20 Kol 2017

    Mjestimične grmljavine 20°C 13°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare