Mobilna mamografija ponovno na zagrebačkim tržicama

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Počeo je šesti krug mobilnih mamografskih pregleda na zagrebačkim tržnicama u organizaciji Sindikata trgovaca na tržnicama i otvorenom te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Rak dojke najčešći je oblik karcinoma kod žena počevši već od 30. godine života. Od ove zloćudne bolesti u Hrvatskoj oboli između 2 200 i 2 600 žena, a svaka treća oboljela umre. Kako bi se spriječio ovaj negativan trend svim zaposlenicama zagrebačkih tržnica starijim od 38 godina na usluzi već dugi niz godina stoji mobilna mamografija.

– Moram se malo pohvaliti jer prve godine kada smo počeli s ovim projektom imali smo 150 upita, a sada ih imamo oko 600. U idućih 11 dana obići ćemo četiri najveće tržnice u gradu, a u rujnu nastavljamo dalje. Računamo da ćemo ove godine obaviti oko 600 pregleda mobilne mamografije – naveo je Stjepan Kudelić, predsjednik Sindikata trgovaca na tržnicama i otvorenom.

Ova šesta po redu akcija mobilne mamografije na zagrebačkim tržnicama započela je na Trešnjevaškom placu. Hajrija Hota je samo jedna u nizu korisnica ove vrste pregleda dojki jer kako ističe za odlazak doktoru u bolnicu nema vremena.

– Ovo je odlično za nas žene koje radimo na tržnicama jer nemamo vremena. Od ove bolesti oboljeva sve veći broj žena. Već drugu godinu za redom idem i za sve pohvale su- ispričala nam je Hajrija Hota, prodavačica na Trešnjevačkom placu.

Nakon Trešnjevke mobilni mamograf seli se na Kvatrić, Dolac i Utrine, a nakon ljetne sezone kreće prema 6 manjih tržnica Grada Zagreba. [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Trudnički tečajevi u studenom

Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba osamnaest godina u kontinuitetu organizira...

Opširnije

Besplatno izmjerite gustoću kostiju

Grad Zagreb, u suradnji s Hrvatskim društvom za osteoporozu, već dugi niz godina...

Opširnije

Trudnički tečajevi u studenom
Besplatno izmjerite gustoću kostiju

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?