Predstavljen 52. Floraart

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Na 52. međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart koja se održava na jezeru Bundek 8. – 14. svibnja, predstavit će se 200 hrvatskih i 18 izlagača hortikulturnih kreacija iz deset zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na Bundeku, a što ju je sazvao Organizacijski odbor kojim predsjedava zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Ovogodišnji Floraart, manifestacija je koju 22. godinu zaredom organizira Podružnica Zrinjevac pod pokroviteljstvom Grada Zagreba je najveća je dosada, najavio je voditelj Podružnice Igor Toljan. Pored rekordnog broja hrvatskih izlagača, očekuju se izlagači iz Francuske, Slovenije, Italije, Mađarske, Belgije, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Njemačke i Nizozemske.

Ovo je jedna od većih međunarodnih vrtnih izložbi u ovome dijelu Europe, a iz godine u godinu raste svojim sadržajem i veličinom. Mnogobrojni su učinci Floraarta, ne samo na turizam i gospodarstvo nego i na dušu. Cvijeće i priroda su sinonimi ljubavi, a park je djelo ljudske inspiracije i suradnje s prirodom. Neka ovih šest dana budu dani ljubavi na Bundeku!, poručio je gradonačelnik Bandić. Zahvaljujući djelatnicima Zrinjevca na trudu i profesionalnosti koje su iskazali u organiziranju izložbe, zagrebački gradonačelnik je pozvao Zagrepčane i njihove goste da u što većem broju posjete Bundek i da uživaju u spektakularnim cvjetnim aranžmanima te u biljakama uz bogat kulturno-umjetnički program, osobito za najmlađe posjetitelje.

Kako se čulo, izložbena površina se prostire na 30 000 m2, a posađeno je više od 135 000 komada raznog cvijeća i biljaka. I ove je godine ulaz besplatan, a osim već tradicionalnih stručnih predavanja, kreativnih radionica, dječjih predstava, natjecanja florista i učenika poljoprivrednih škola, prodaje cvijeća po popularnim cijenama, seoskih životinja, glazbenog programa, mališani će moći uživati u pričama koje će im svakodnevno čitati poznati hrvatski glumci.

Međunarodna vrtna izložba Floraart je 8. – 14. svibnja otvorena svakim danom 9:00 – 21:00 sat. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Prometna patrola: Parkiranje ispred Zagrebačkog velesajma, ma bravo ‘majstore’!

foto: Željko Marušić/ Autoportal.hr
Ovo potvrđuje da vozačka kultura ni...

Opširnije

Vatreno jutro u Zagrebu: Na Jaruščici se zapalila pečenjara

foto: Ivan Klindić
Zagrebački vatrogasci jutros su oko 7 sati i 35 minuta dobi...

Opširnije

Prometna patrola: Parkiranje ispred Zagrebačkog velesajma, ma bravo...
Vatreno jutro u Zagrebu: Na Jaruščici se zapalila...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?