Hrvatski Leskovac dobiva osnovnu školu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Nakon 30 godina konačno su riješeni svi imovinsko pravni odnosi i na ljeto krećemo s gradnjom Osnovne škole u Hrvatskom Leskovcu, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare koju je u Mjesnom odboru Hrvatski Leskovac održao zajedno s ravnateljem Osnovne škole Brezovica Ivanom Kostenjakom.


Kako se moglo čuti, projekt vrijedan oko pet milijuna €, realizirat će se do početka školske godine 2018./2019. za kada se očekuje završetak radova i dobivanje uporabne dozvole.

Hvala svima koji su imali strpljenja, dodao je gradonačelnik objasnivši da je 2000. došla ideja za gradnjom škole na tom području, 2014. je nadležni Ured pokrenuo aktivnosti vezane uz izmjene i dopune UPU-a za gradnju škole koje su donesene 2016. Prošli mjesec ishođena je građevinska dozvola za izgradnju škole ukupne površine oko 5000m². Slijedi raspisivanje Natječaja za gradnju škole i početak radova u lipnju.

Jedna od budućih najmodernijih škola, ukupnog kapaciteta za oko 320 učenika u 16 razrednih odjela, sastojat će se od prizemlja i kata s dvodijelnom sportskom dvoranom i vanjskim prostorom. S obzirom na gradsku  politiku smanjenja energetske potrošnje i primjene obnovljivih izvora energije, ova odgojno obrazovna ustanova pripadat će energetskom razredu A.

Zahvalivši se gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi što su uložili veliki trud da se dođe ove faze, ravnatelj Kostenjak napomenuo je i kako će se samom izgradnjom škole u Hrvatskom Leskovcu uvelike rasteretiti i škola u Brezovici koja će time postati jednosmjenska ali i dobiti mogućnost upisa mališana u produženi boravak. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Stanovnici Sigeta organiziraju poseban početak adventa

Druženje u subotu 2. prosinca
S obzirom na događanja vezana za zelene povr&sca...

Opširnije

Mještani Laništa i Dugava protiv premještanja imigranata, evo što kaže MUP

Mještani naselja Remetinec, Lanište, Jaruščica i Remetinečki gaj p...

Opširnije

Stanovnici Sigeta organiziraju poseban početak adventa
Mještani Laništa i Dugava protiv premještanja imigranata, evo...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?