Zagrepčani šokirani obnovom Savskog mosta

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prije nekoliko godina Viadukt je s tri milijuna kuna planirao Gradu Zagrebu pomoći obnovu pješačkog Savskog mosta, koji je već tada predstavljao opasnost za brojne pješake i bicikliste koji svakodnevno njime prolaze – rupe, ispucali asfalt, brojne zakrpe, samo su čekali da netko slomi nogu. Ta je tvrtka, danas u velikim financijskim problemima, od te donacije odustala pa se dugo, do prije neki dan, čekalo s obnovom. Savski most konačno je obnovljen, a završene radove u subotu je obišao gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Međutim, velik broj Zagrepčana šokiran je napravljenim.

– Sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem. Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik.  Asfaltirana je i cijela površina okretišta tramvaja, postavljena je nova vertikalna i horizontalna signalizacija i nova zaštitna odbojna ograda, a sanirane su i stepenice. Uređena su i dva autobusna stajališta, koja bi kroz nekoliko tjedana trebala dobiti i nadstrešnicu – stoji, između ostaloga, na službenim stranicama Grada Zagreba.

No Zagrepčani, članovi Facebook grupe “I to je Zagreb”, šokirani su obnovom.

– Poštovani članovi, nemojte dopustiti da ljudi koji su u stanju ovo učiniti, s ovakvim smislom za estetiku, baštinu, urbanizam i infrastrukturu, vode grad. Ovakvo sto se ne događa ni u Taškentu, ni u Karachiju.

– Tvrdi se da je ove godine zagarantirano 50 milijuna kuna za obnovu zagrebačkih mostova.
Pitam vas drage članove, smatrate li vi ovo obnovom mosta?

– Neki dan sam prolazio. Katastrofa, prek trulog lima stavili fleku novog tak kad truli otpadne ode i novi za njim.

– Ali fale stupići i ležeći policajci, a o fontani na sredini mosta da i ne govorim. Naravno i jedan “brzinko” koji bude upozoravao bicikliste da voze prebrzo.

– Fontana će biti spojena direkt u Savu. Možda i neki šaran zapliva u fontani – samo su neki od komentara članova grupe “I to je Zagreb”. [dalje.com]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Prometna patrola: Parkiranje ispred Zagrebačkog velesajma, ma bravo ‘majstore’!

foto: Željko Marušić/ Autoportal.hr
Ovo potvrđuje da vozačka kultura ni...

Opširnije

Vatreno jutro u Zagrebu: Na Jaruščici se zapalila pečenjara

foto: Ivan Klindić
Zagrebački vatrogasci jutros su oko 7 sati i 35 minuta dobi...

Opširnije

Prometna patrola: Parkiranje ispred Zagrebačkog velesajma, ma bravo...
Vatreno jutro u Zagrebu: Na Jaruščici se zapalila...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?