Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prije nekoliko godina Viadukt je s tri milijuna kuna planirao Gradu Zagrebu pomoći obnovu pješačkog Savskog mosta, koji je već tada predstavljao opasnost za brojne pješake i bicikliste koji svakodnevno njime prolaze – rupe, ispucali asfalt, brojne zakrpe, samo su čekali da netko slomi nogu. Ta je tvrtka, danas u velikim financijskim problemima, od te donacije odustala pa se dugo, do prije neki dan, čekalo s obnovom. Savski most konačno je obnovljen, a završene radove u subotu je obišao gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Međutim, velik broj Zagrepčana šokiran je napravljenim.

– Sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem. Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik.  Asfaltirana je i cijela površina okretišta tramvaja, postavljena je nova vertikalna i horizontalna signalizacija i nova zaštitna odbojna ograda, a sanirane su i stepenice. Uređena su i dva autobusna stajališta, koja bi kroz nekoliko tjedana trebala dobiti i nadstrešnicu – stoji, između ostaloga, na službenim stranicama Grada Zagreba.

No Zagrepčani, članovi Facebook grupe “I to je Zagreb”, šokirani su obnovom.

– Poštovani članovi, nemojte dopustiti da ljudi koji su u stanju ovo učiniti, s ovakvim smislom za estetiku, baštinu, urbanizam i infrastrukturu, vode grad. Ovakvo sto se ne događa ni u Taškentu, ni u Karachiju.

– Tvrdi se da je ove godine zagarantirano 50 milijuna kuna za obnovu zagrebačkih mostova.
Pitam vas drage članove, smatrate li vi ovo obnovom mosta?

– Neki dan sam prolazio. Katastrofa, prek trulog lima stavili fleku novog tak kad truli otpadne ode i novi za njim.

– Ali fale stupići i ležeći policajci, a o fontani na sredini mosta da i ne govorim. Naravno i jedan “brzinko” koji bude upozoravao bicikliste da voze prebrzo.

– Fontana će biti spojena direkt u Savu. Možda i neki šaran zapliva u fontani – samo su neki od komentara članova grupe “I to je Zagreb”. [dalje.com]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Djelomično oblačno

23°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlažnost: 52%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 27 Srp 2017

    Mjestimični pljuskovi 24°C 14°C

  • 28 Srp 2017

    Djelomično oblačno 30°C 15°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare