Smanjeni kapaciteti škola i vrtića u Zagrebu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Na sjednici Odbora za obrazovanje i sport bilo je, između ostalog, riječi o dopuni djelatnosti za Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija. Prijedlog o novoj programskoj djelatnosti škole jednoglasno je prihvaćen.

 

Mila Jelavić, zamjenica pročelnika GU za obrazovanje, kulturu i sport, obrazložila je prijedlog:

 

“Povodom zahtjeva škole, Ministarstvo je odobrilo dodatni program, a to je za zanimanje strojarski tehničar, i u ovoj školi bi se trebao početi izvoditi i taj program.”

 

Točke o kojima bi se trebalo raspravljati  na Gradskoj skupštini su i zakup objekta za potrebe Dječjeg vrtića Jarun te izgradnja objekta dječjeg vrtića Ivanja Reka. Riječi je bilo i o izgradnji, odnosno dogradnji škola i vrtića u Horvatima, na Jarunu te u Hrvatskom Leskovcu.

 

“Hrvatski Leskovac nema osnovnu školu. Djeca Hr. Leskovca pohađaju školu ili u Lučkom ili u Brezovici i da je neupitna potreba da se čim prije počne s izgradnjom ovog objekta kako bi on profunkcionirao čim prije. Naravno, uz gradnju škole grade se i sportska dvorana, vanjski tereni i sve ono što za potrebe škole treba”, istaknula je Jelavić.

 

Sličan je slučaj s osnovnom školom u Novom Jelkovcu gdje je potrebna nadogradnja na postojećem školskom objektu.

 

“Predlaže se da se urede međusobni odnosi na ovu dogradnju od osam učionica za koju površinu je iskazan interes, odnosno procjena da će on zadovoljiti potrebe djece ovoga dijela grada”, napomenula je Jelavić.

 

Smanjeni kapaciteti ovim bi se putem mogli regulirati pa bi djeca tako pohađala školu u svome mjestu i u normalnim uvjetima. O ishodima ovih odluka bit će još riječi na Gradskoj skupštini. [mreža tv]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Edukacija “Postani i ti prijatelj stakla”, 2017.

U suradnji s Gradom Zagrebom, njihovim Uredom za energetiku, zaštitu okoli&scaro...

Opširnije

Ravnatelj Zavoda za toksikologiju o radovima na školi: Ne izlažite djecu azbestu

Na zgradi osnovne škole Mladost u novozagrebačkom naselju Utrina jutros su započ...

Opširnije

Edukacija “Postani i ti prijatelj stakla”, 2017.
Ravnatelj Zavoda za toksikologiju o radovima na školi:...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?