Otvorena prva Dnevna bolnica za ovisnike o internetu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Gradonačelnik Milan Bandić danas je za ovisnike o internetu, videoigrama i kockanju u sklopu Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan na Jankomiru otvorio dnevnu bolnicu, prvu takvu ustanovu u Hrvatskoj.


Živimo u stresnim i napornim vremenima, ljudi nekada jednostavno gube kontrolu i pucaju po šavovima. Ovisnost je bijeg od stvarnosti, a zbog ovisnosti su obiteljske strukture često nezdrave ili narušene. Dnevna bolnica koju danas otvaramo pomoći će tim ljudima da sami sebi pomognu, poručio je gradonačelnik Bandić.

Činjenica je da se internet uvukao u naše živote te da se sve više povlačimo u sebe i da se sve manje družimo. Na dalekome istoku, u Japanu i Koreji su čak zabilježeni smrtni slučajevi ovisnika o internetu i o društvenim mrežama. Mnogi ovisnici ne shvaćaju da su ovisni sve dok primjerice ne dožive probleme na poslu ili u braku jer ih internetske aktivnosti ugrožavaju u svim sferama života, rekao je Igor Filipčić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan i dodao kako se ovisnicima smatraju sve osobe koje na internetu provode više od pet sati dnevno, a pritom zanemaruju druge aktivnosti i obveze. Objasnio je, također, da dnevna bolnica nije tipična psihijatrijska institucija s krevetima u kojoj pacijenti cjelodnevno borave dok su na liječenju. Pacijenti dolaze ujutro i prijepodne provode u raznim terapijskim grupama s liječnicima, psiholozima ili socijalnim pedagozima. Uključeni su u programe modernog liječenja koji su dokazano učinkoviti za ove vrste ovisnosti. Prosječno liječenje s ovakvim terapijama traje od jednog do tri mjeseca.

Stručnjaci procjenjuju kako je u Hrvatskoj 11 % ovisnika, odnosno oko 400 000 osoba. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Bullying je ozbiljan problem koji pogađa sve više mladih

Vršnjačko nasilje ozbiljan je problem u cijelom svijetu, a s njime se barem jedn...

Opširnije

Za vikend akcije Alkohol i droge i Brzina
Na području PU zagrebačke,od 16. do 19. veljače 2018. god., pojačano će se nadzirati vožnja ...

Opširnije

Bullying je ozbiljan problem koji pogađa sve više...
Za vikend akcije Alkohol i droge i Brzina...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?