Obavite mamografski pregled bez uputnice i plaćanja: Dan narcisa na glavnom trgu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

foto: Hrvatsla liga protiv raka

Porazne hrvatske statistike možemo promijeniti!

Rak dojke najčešći je oblik tumora kod žena, a ova zloćudna bolest koja pogađa žene sve mlađih dobnih skupina u Hrvatskoj je u stalnom porastu. Porazne su činjenice da oko 250 žena mjesečno oboli, a čak više od 90 njih izgubi bitku protiv ove opake bolesti. Upravo zbog ovih zastrašujućih podataka po kojima je smrtnost od raka dojke u Hrvatskoj među najvišima u Europi, Hrvatska liga protiv raka poziva na nikad važniji Dan narcisa u subotu, 25. ožujka u vremenu od 10 do 14 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Dan koji se ove godine održava pod sloganom BUDI NARCISa – PREGLEDAVAJ DOJKE posvećen je podizanju svijesti o važnosti prevencije raka dojke.

“Dan narcisa je nakon 20 godina koliko priređujemo ovu javnozdravstvenu kampanju u Hrvatskoj postao prepoznatljivi simbol koji potiče naše žene odlaziti na preglede dojki i mamografiju za rano otkrivanje raka dojke. Pozivam sve građane da nam se pridruže u subotu, 25. ožujka i pokažu koliko je važna briga za vlastito zdravlje.”– izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Dan narcisa Hrvatska liga protiv raka pokrenula je 1997. godine. U proteklih više od dvadeset godina taj dan postao je istinski simbol borbe protiv raka dojke. Uz edukaciju, podjelu letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u subotu, 25. ožujka na trgu će postaviti mobilni mamograf u kojem će žene od 40 do 49 godina te one starije od 70 imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda. One koje tog dana ne uspiju obaviti ovu dijagnostičku pretragu moći će se predbilježiti i bit će pozvane na ovaj pregled u slijedećim danima u Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Hrvatska liga protiv raka osnovana je davne 1966. godine na inicijativu akadamika Ive Padovana, a ove godine obilježila je 50 godina postojanja. Tijekom pet desetljeća borbe protiv opakog raka Udruga je pokrenula i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan dojki, Movember – Brkati studeni, a sve s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

Dan narcisa koji se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Hrvatskog sabora i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, jedan je od najvažnijih projekata Hrvatske lige protiv raka. Upravo su svijest o važnosti prevencije te pravovremeno prepoznavanje simptoma najčešće jedini način za pobjedu nad najsmrtonosnijom ženskom bolešću današnjice. [zagreb.info]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Provjerite stanje pluća bez uputnice

Hrvatski dan bez duhanskog dima se obilježava prvog dana Korizme od 2003. godine u cilj...

Opširnije

Hrvatski dan bez duhanskog dima

Hrvatski dan bez duhanskog dima se obilježava prvog dana Korizme od 2003. godine u...

Opširnije

Provjerite stanje pluća bez uputnice
Hrvatski dan bez duhanskog dima

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?