Ima nade za sve nas!

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Ranjive skupine imaju budućnost u državi čija elita misli samo na sebe. Osjetio sam to na osnivačkoj skupštini 22. prosinca 2016. u maloj dvorani Lisinskog na osnivačkoj skupštini Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske. Danas posljednjeg dana mjeseca siječnja 2017. na osnivačkoj skupštini gradske organizacije SMSH za Grad Zagreb isti osjećaj, ima nade, solidarnost na dijelu je vidljiva u dupke punoj dvorani. 
Želja za samopomoći u raslojenoj državi u kojoj su ranjive skupine prepuštene sebi i entuzijastima. Višnja Fortuna je jedna od njih, socijalni rad nije samo njena profesija, to je njen život kojeg živi na radost ranjivih skupina društva. SMSH je prije svega glas na političkoj sceni onih koji zbog poteškoća nisu dovoljno zastupljeni, njihov standard sporo raste ili je zanemaren zbog elita čiji standard prebrzo raste. Osjetila je to Višnja Fortuna i pokrenula ranjivu masu koja se zakotrljala i mislim da će na svom putu pokazati mnogima kako se bori za standard i prava ranjivih skupina. Naravno da je danas svatko u dvorani osjetio zadovoljstvo kada je Saborski zastupnik Kažimir Varda potpisao pristupnicu SMSH i tako ju stvarno učinio parlamentarnom strankom. Tom prilikom obećao je da će se u Saboru zalagati za rješenja brojnih problema koje ova skupina ima u državi koja je socijalno raslojena kao nikad do sada. Međugeneracijska solidarnost ponovo među nama vizija je to s kojom su ranjive skupine postale glasne na političkoj sceni, i nadam se postati nezaobilazan čimbenik u političkom životu Republike Hrvatske. Mnoge ranjive skupine nisu još prepoznale stranku, no vidljivo je da svakim danom sve više pojedinaca i skupina uviđaju potrebu da se priključe „pokretu ranjivih“. Svi vladajući su po mom skromnom mišljenju zanemarivali stvarno ranjive skupine, osim deklarativno i pred izbore, tome mora doći kraj. Kako snaga SMSH bude rasla jačat će i glas onih koji ne mogu ni do kontejnera a kamoli do Sabora. Da bi se stranka neovisno razvijala potrebni su kadrovi i stabilne financije. Zato predlažem što prije otvoriti telefonski broj pod geslom „pošalji sms za SMSH“, i neka to bude prvi zadatak za našeg Saborskog zastupnika da se izbori za odluku da PDV od toga ide u rješavanje nagomilanih problema ranjivih skupina. Hrvatski narod je solidaran i socijalno osjetljiv, dokazao je to nebrojeno puta i siguran sam da će prepoznati želju i volju ranjivih skupina da mijenja ju svoj ali i ukupan položaj ovog društva na bolje. Sve što sam nabrojao je dovoljan razlog da se priključim, ali ne samo deklarativno i članarinom nego da zasučem rukave i prionem poslu- Sretno i uspješno nam bilo!
Mladen Plazibat
 

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Ima nade za sve nas!
Ranjive skupine imaju budućnost u državi čija elita misli samo na sebe. Osjetio sam to na os...

Opširnije

14 konvencija vodeće opozicione stranke
Uživo iz dvorane Cibone: Josip Kapraljević i Mladen Plazibat

Nakon vrlo inspir...

Opširnije

Ima nade za sve nas!
14 konvencija vodeće opozicione stranke

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?