Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Od ovog školskog polugodišta stižu promjene vezane uz ispričnice. Prema najnovijim izmjenama pravilinika roditelji će više puta na godinu moći sami opravdati djetetov izostanak s nastave za do tri uzastopna dana.

Nadalje, izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja, prema priopćenju Ministarstva obrazovanja može odobriti i učitelj i/ili nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana, razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana, ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana te učiteljsko i/ili nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana.

Izmjene bi trebale olakšati roditeljima i liječnicima. Liječnicima jer su preopterećeni u administrativnom smislu, a roditeljima da ne trebaju izlaziti s posla zbog jednodnevne ispričnice.

Također, ako je dijete moralo obaviti neku dijagnostičku pretragu ili specijalistički pregled, na tome mjestu može dobiti potvrdu koja vrijedi kao ispričnica za školu, poručuju iz Hrvatske liječničke komore.

Izmjene stupaju na snagu u četvrtak 19. siječnja i sve ih škole moraju primjenjivati na isti način. [Zg-magazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Pretežno oblačno

7°C

Zagreb

Pretežno oblačno

Vlažnost: 74%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 24 Tra 2017

    Pretežno oblačno 17°C 4°C

  • 25 Tra 2017

    Djelomično oblačno 21°C 8°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare