Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Nakon optužbi da djeca u zagrebačkim dječjim vrtićima ostaju gladna i nemaju pravilnu prehranu, zagrebački je gradonačelnik naložio žurno izdavanje priručnika o pravilnoj prehrani, koji će se primjenjivati na sve dječje vrtiće.

- Ja najbolje znam što znači biti gladan, pa sam posebno osjetljiv na djecu. Ovaj priručnik naš je poklon za Božić i Novu godinu i želimo da se naši kikaći hrane zdravo - izjavio je Milan Bandić.

Tako će cijena od 9 kuna za obroke skočiti na 15 kuna, što je povećanje od 14 milijuna kuna, no cijena vrtića se neće povećavati. Grad Zagreb je, tvrdi i pročelnik Ivica Lovrić, posebnu pažnju usmjeravao na prehranu djece, a ovaj priručnik, stepenica je koja nadograđuje.

O važnosti pravilne prehrane, svjedoči sve veći broj pretile djece.

- Ako znamo da je danas svako četvrto dijete pretilo, a svako deveto bolesno pretilo, onda nema ni potrebe razgovarati koliko je pravilna prehrana bitna - izjavio Zvonimir Šostar s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Kako rastu znanstvene spoznaje ustanovljeno je da se moramo okrenuti prevenciji, a ona počinje najprije u roditeljskom domu, a onda i u institucijama.

Juha od brokule, teletina s prokulicama, mandarine i drugo voće, keksi, čokoladno mlijeko, domaća riblja pašteta- samo su neke od namirnica koje će vrtićka djeca imati na meniju.  [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Pretežno oblačno

16°C

Zagreb

Pretežno oblačno

Vlažnost: 78%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 27 Srp 2017

    Pretežno oblačno 23°C 14°C

  • 28 Srp 2017

    Djelomično oblačno 30°C 15°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare