14 milijuna kuna više za prehranu u vrtićima, cijena vrtića neće rasti

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Nakon optužbi da djeca u zagrebačkim dječjim vrtićima ostaju gladna i nemaju pravilnu prehranu, zagrebački je gradonačelnik naložio žurno izdavanje priručnika o pravilnoj prehrani, koji će se primjenjivati na sve dječje vrtiće.

- Ja najbolje znam što znači biti gladan, pa sam posebno osjetljiv na djecu. Ovaj priručnik naš je poklon za Božić i Novu godinu i želimo da se naši kikaći hrane zdravo - izjavio je Milan Bandić.

Tako će cijena od 9 kuna za obroke skočiti na 15 kuna, što je povećanje od 14 milijuna kuna, no cijena vrtića se neće povećavati. Grad Zagreb je, tvrdi i pročelnik Ivica Lovrić, posebnu pažnju usmjeravao na prehranu djece, a ovaj priručnik, stepenica je koja nadograđuje.

O važnosti pravilne prehrane, svjedoči sve veći broj pretile djece.

- Ako znamo da je danas svako četvrto dijete pretilo, a svako deveto bolesno pretilo, onda nema ni potrebe razgovarati koliko je pravilna prehrana bitna - izjavio Zvonimir Šostar s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Kako rastu znanstvene spoznaje ustanovljeno je da se moramo okrenuti prevenciji, a ona počinje najprije u roditeljskom domu, a onda i u institucijama.

Juha od brokule, teletina s prokulicama, mandarine i drugo voće, keksi, čokoladno mlijeko, domaća riblja pašteta- samo su neke od namirnica koje će vrtićka djeca imati na meniju.  [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Obilazak DV Tratinčica

Prema najavi sa zadnje sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, gradonačelnik M...

Opširnije

Dobra zabava obilježila ‘Dane dječjih vrtića’

Povlačenje užeta, dodavanje loptom i skakanje u vrećama, samo su neke od sportskih akti...

Opširnije

Obilazak DV Tratinčica
Dobra zabava obilježila ‘Dane dječjih vrtića’

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?