14 Konvencija SDP-a

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Idemo ispočetka drugovi, ništa niste naučili. Došao sam dva sata ranije u Draženov dom da se prijavim zauzmem mjesto i pripremim za izvještavanje. Dvoranom dominira pozornica a pozornicom crvena boja i poruka. Po parketu natopljenom znojem tisuće sportaša sada je tepih a na njemu tisuću stolica, na dvjestotinjak njih A4 bijeli na kojem je ispisano ime i prezime.

Prošetao sam gotovo praznom dvoranom i naišao na brojna poznata imena socijaldemokracije poredana po stolicama u prvim redovima tražeći jedno ime. Bilo je to dominantno ime u zadnjih deset godina, nisam ga našao.

Znao sam da idemo ispočetka. Zašto? Zato jer mi drugačije ne znamo. Odlaze zaslužni i grešni, dolaze progresivni i aktivni. Većina šuti i promatra i kobajagi neke podržava, ovisno što piše na šalabahteru. Danima se zagrijava atmosfera na društvenim mrežama ili ti javnom šalabahteru, nude se svi i obećaju sve. Nema tu više boljševika iz 45 niti nacionalista iz 90, nema tu više niti končarevaca, gredeljevaca, pikovaca, škverana ili tekstilaca. Ima nezaposlenih, blokiranih, osiromašenih, prisilno umirovljenih, veterana drugog i domovinskog rata i dvjesto imena i prezimena na bijelom A4 papiru koji nas vode. Kuda nas vode još se ne zna, do izbora znat će se.

Počinje veliko spremanje i razmještanje ljudi i namještaja po udobnim i manje udobnim sobama. Izmjene statuta, pravila i paragrafa i kao kvazi javnih rasprava. Sve što je bilo zaboravite idemo ispočetka. Ne kaže se oni i mi, nego mi i oni i tu je ta suštinska razlika razumiješ ti mene. E kada to shvatite bit će nam svima bolje i promijenit ćemo sebe, Hrvatsku, Europu a bogami i Svijet. Mašala rekao bi Meša, Andrić, Krleža ili Šnajder.  Šerbeđija bi to odlično odglumio. Mi bi potom zapljeskali otišli na pivo pojeli kobasice ili samo kiselo zelje, potom bi se razišli i čekali nove izbore.

Mladen Plazibat

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

14 Konvencija SDP-a

Idemo ispočetka drugovi, ništa niste naučili. Došao sam dva sata ranije u...

Opširnije

Post izborne igre u Novom Zagrebu
Tri Vijeća gradskih četvrti i 43 Vijeća mjesnih odbora u fazi konstituiranja.

U ...

Opširnije

14 Konvencija SDP-a
Post izborne igre u Novom Zagrebu

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?