Stolnotenisačice URIHO-a pobijedile Austrijanke

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Stolnotenisačice URIHO-a pobijedile Austrijanke

U dvorani »Dragutin Šurbek« u Savskoj u subotu je održan jubilarni, 10. međunarodni stolnoteniski susret osoba s invaliditetom na kojem sudjeluju Hrvatski stolnoteniski klub invalida URIHO Zagreb i Linz iz Austrije. Turnir su osvojile stolnotenisačice URIHO-a u ženskoj konkurenciji, dok su u muškoj bolji bili igrači austrijskog Linza. 

Od austrijske ekipe stolnotenisačica i stolnotenisača, koju vode treneri Fritz i Lydia Schneeberger, nastupili su: žene – Marianne Pührzinger i Desiree Horvath, muškarci – Johann Wieser, Günter Daschill, Markus “Maxi” Hinterleitner i Michael Trnka.

Ekipu URIHO-vaca predstavljali su: žene – Jadranka Blagus, kapetanica ženske ekipe, Marija Dujmović, Vesna Pavlinek, Snježana Ivčević i Josipa Debanić, muškarci – Danijel Šetrajčić, kapetan muške ekipe, Nikola Horvan, Marko Horvatić, Dino Mikrut, Goran Veljković, Martin Pendel.

Nakon višesatne igre, u ženskoj skupini pobjedu su odnijele iz URIHO-a Zagreb s rezulatom 5:1, a u muškoj iz BBRZ iz Linza, 10:1. U egzibicijskom meču pobjedu je odnio Danijel Šetrajčić, iako se Markus Maxi Hinterleitner borio vrlo žestoko.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu s predsjednice Stolnoteniskog kluba invalida URIHO Jadrankom Blagus, pozdravio je sportaše i gledatelje u dvorani.

»Grad Zagreb, u zadnjih desetak i više godina postao je istinsko središte raznolikog sportskog života, kako kroz razvoj i njegovanje sporta i sportske djelatnosti, tako i kroz niz sportskih događaja, kojem je i ovaj susret na čast«, rekao je gradonačelnik Bandić. Dodao je da Grad aktivno sudjeluje u okupljanju što većeg broja građana, posebice mladih naraštaja, oko sporta i sportskih aktivnosti te važnost bavljenja sportom za osobe s invaliditetom.

Turnir je plod suradnje Austrijske ustanove BBRZ iz Linza i STKI URIHO, koji su ostvarili sportsku suradnju prije 10 godina. Običaj je da jedne godine Zagreb bude domaćin, a slijedeće Linz. [zg-magazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Najavljen 67. „Hanžek“

Uoči 67. Hanžeka, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s direktorico...

Opširnije

BESPLATNI PROGRAM 'ŠKOLA TENISA ZA UČENIKE OD 6...
Najavljen 67. „Hanžek“

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?