'Prođe li referendum, stavljamo si štrik oko vrata'

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

 Psihologinja Mirjana Krizmanić pozvala je građane da iziđu na referendum o uvođenju definicije braka kao zajednice muškarca i žene u Ustav i glasuju "protiv", inače ćemo si kao društvo staviti štrik oko vrata.

 

Trenutak je da svi iziđemo na referendum i bitno je da svi izađemo jer oni koji su protiv, oni će izići. Prođe li referendum, stavit ćemo si štrik oko vrata jer su se već spominjala djeca samohranih roditelja, a onda će na red doći djeca nevjenčanih, debelih, malih, crvenokosih... – kazala je Krizmanić na okruglom stolu koji su organizirali Židovska općina i Šoa akademija. Naglasila je da brak između muškarca i žene nikad ni nije bio ugrožen te da je sramotno da u ime obitelji bez veze trošimo 48 milijuna kuna u zemlji gdje baka i djed od svoje mirovine hrane obitelj. Ognjen Kraus, predsjednik Židovske općine Zagreb, podsjetio je na zločine u prošlosti koji su na njihovom početku podsjećali na sadašnje stavove vezane za homoseksualce, ćirilicu, skandiranje ustaškog pozdrava na nogometnom terenu,...

– Svi događaji zabrinjavaju manjine, a nema adekvatne rekcije vlasti. Prije 70-80 godina, također zbog nereakcije, na referendum je izišlo 16 posto Nijemaca jer su ostali mislili da ih se ne tiče... Prvo su na red došli homoseksualci, pa Židovi. A znamo kako je sve završilo – kazao je Kraus, a s njime se složila i Sanja Zoričić Tabaković, voditeljica Šoa akademije.

– Holokaust je najgori događaj u novijoj povijesti do kojeg je došlo zbog indiferentnosti društva. On nije počeo, već završio Auschwitzom, a počeo je povremenim incidentima – drži S. Zoričić Tabaković. Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da predstavnica "U ime obitelji" Željka Markić i premijer Zoran Milanović ruku pod ruku guraju referendum.

– Predsjednik najveće stranke nije dopustio da referendum ide na Ustavni sud jer bi on ukinuo Ustavni sud – kazao je Puhovski.

Zoran Pusić pohvalio je članove Vlade što su se izjasnili protiv referenduma. – Za prava manjina može se izboriti većina, a sada se mehanizmi demokratskog društva koriste da se ugrozi osnovni smisao demokracije. Poslanica od Crkve žalosti čovjeka jer bi oni trebali biti odgojeni na kršćanskim vrijednostima – poručio je Pusić.[večernji list]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

'Prođe li referendum, stavljamo si štrik oko vrata'
 Psihologinja Mirjana Krizmanić pozvala je građane da iziđu na referendum o uvođenju definic...

Opširnije

Doživite Dan mladosti i radosti u Kumrovcu ovoga svibnja
Već tradicionalnom manifestacijom Dani mladosti i radosti i ove će se godine 25. i 26. svibnja u ...

Opširnije

'Prođe li referendum, stavljamo si štrik oko vrata'...
Doživite Dan mladosti i radosti u Kumrovcu ovoga...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?