Post izborne igre u Novom Zagrebu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Tri Vijeća gradskih četvrti i 43 Vijeća mjesnih odbora u fazi konstituiranja.


U Vijeću Novi Zagreb istok situacija čista i jasna SDP pod vodstvom Dinka Sutona neprikosnoven 14 za SDP 5 za HDZ.


Bivši Ministar Jasen Mesić potpomognut bivšim omladinskim rukovodiocima nije uspio u napadu na SDP-ovu utvrdu u Novom Zagrebu.


Druge dvije utvrde su šaptom pale, dok u Brezovici HDZ dijeli vlast s listom birača Milana Bandića u Novom Zagrebu zapad prva konstituirajuća sjednica nije uspjela. Previše lista još više interesa nije rezultiralo dogovorom, svi se trude izbjeći bivšeg predsjednika Baturića i bez njega formirati vodstvo Vijeća.

 

Predsjednica SDP-a Novog Zagreba zapad Ljiljana Klašnja svim sredstvima pokušava ostvariti koaliciju s HDZ-om i ostalim listama, ne bi li onemogućila listi birača Milana Bandića da bude u vodstvu Vijeća. Od trenutka kada smo na ovom portalu prije godinu dana napisali da će se SDP-u u Novom Zagrebu zapad ovo dogoditi, nismo više poželjan sugovornik, što pokazuje da im mišljenje birača nije bitno. Može li se pronaći dovoljan broj ruku kako bi se izbjegli novi izbori vidjet ćemo već za osam dana za kada je sazvana nova konstituirajuća sjednica Vijeća.

Po prvi puta od formiranja Vijeća gradskih četvrti imamo situaciju da jedan Vijećnik odbija dati prisegu da će raditi u interesu hrvatskog naroda jer, navodno,  mu to vjera zabranjuje. Koja to vjera zabranjuje davanje prisege? Koja to vjera daje mogućnost da se kandidiraš i ideš na izbore, a u isto vrijeme ne smiješ davati prisegu onome koji te je izabrao? Poziva se na Ustav Republike Hrvatske jer mu on to omogućuje, svaka čast Vijećniku iz Hrasta, što se tiče toga da je dobro uzdrmao organizatore sjednice, no, da li mu odbijanje prisege hrvatskom narodu služi na čast?

Situacija u Vijećima mjesnih odbora je malo jasnija iako niti tu ne cvjetaju ruže za SDP i HDZ nego neku treću opciju. Ostaje nam da pričekamo i vidimo tko je ostao dosljedan, a tko trgovinom pokušava ostvariti osobne ambicije kojih nesumnjivo ima u izobilju.

Mladen Plazibat

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

14 Konvencija SDP-a

Idemo ispočetka drugovi, ništa niste naučili. Došao sam dva sata ranije u...

Opširnije

Post izborne igre u Novom Zagrebu
Tri Vijeća gradskih četvrti i 43 Vijeća mjesnih odbora u fazi konstituiranja.

U ...

Opširnije

14 Konvencija SDP-a
Post izborne igre u Novom Zagrebu

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?