Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Ovaj mjesec trebali bi obilježiti 440 godina od početka Seljačke Bune u Gornjoj Stubici. Nema najava, nema priprema, ali ima potreba! Kao nikad do sada građanima ove zemlje sprema se neimaština i to za njih 80%. Obespravljeni, grabežom uništeni, nesposobnima onemogućeni, ostaje samo buna, pobuna ili? Ima li izlaza iz ove zamućene bare?Oči svih uprte su u 1. srpnja 2013. ili u Brissel. Kao nekada u Peštu i Beč ili 1918. u Beograd, 1990. u Zagreb, a gdje smo sada, na početku. Priželjkujemo nekog vođu, lidera ili spasioca možda nekog našeg Chaveza koji bi se znao nositi s globalizacijom i novovjekim izrabljivačima.

 

Ne treba nama niti buna niti pobuna treba nam pripremljena i sposobna Vlada koja je u stanju reći kada i kako nam može biti bolje. Problem ove vlade je da nije došla spremna na vlast iako je imala dovoljno vremena da se pripremi programski i kadrovski. Po mom mišljenju problem je u kopiranju potrošnje od razvijenih i to svakojake za koju je potrebno jako i razvijeno gospodarstvo. Mi jedino znamo puniti proračun povećavanjem postojećih i izmišljanjem novih poreza, nama zapošljavanje ne raste u tzv realnom sektoru nego isključivo u nerealnom ( odnosno kako narod kaže u nepotrebnom). Nismo obilježili godišnjicu Seljačke bune, nego dan Republike Srpske bombaškim akcijama nekog psihopate ili patologa Voje kako kaže naš gradonačelnik.

Snježni kolaps svi bi po malo htjeli iskoristiti, ali da se ne uhvate davno zaboravljenog alata lopate dostojne Alije Sirotanovića. I dalje nas u prosvjedima okuplja zdravstveni odgoj i sporno rolanje kožice i tko koga legitimno predstavlja i u ime koga govori, nama za svako pitanje treba referendum. Kada ga mi organiziramo referendum košta basnoslovnih 170 miliona kuna kojih više nema.

Javio se i samozvani komandir vođa revolucionara, kadrovik iz Trogirskog škvera, obučen u globalizacijsku uniformu. Terminologija mu je kao da daje upute za pin bol a ne za „revoluciju“. Seljak Matija Gubec bio je za sve njih akademik revolucije bez interneta i skype-a, bit će da je to ipak stvar podneblja jer nije slučajno da su se Matija, Joža i Franjo rodili tu u našem Zagorju.

Zato gospodo, vi koji štitite poredak, mirno spavajte dok se opet ne pojavi netko od zagoraca, jer ovi iz Banja Luke ili Trogira samo tjeraju šegu i siju strah. Što se pak tiče bogatuna i novovjekih Tahija za njih podneblje ili mjesto gdje su rođeni nije od presudne važnosti da bi bili uspješni izrabljivači ili lopovi.

Poznati slogani u narodu „Od kada nema Jože lopovi se množe“ i „Tito je možda krao, ali je i nama dao, a ovi kradu al nama ne dadu“

Mladen Plazibat

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Pljuskovi

14°C

Zagreb

Pljuskovi

Vlažnost: 85%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 28 Tra 2017

    Pljuskovi 16°C 9°C

  • 29 Tra 2017

    Djelomično oblačno 15°C 4°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare