Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Ta stranka nikada nije imala niži rejting i nakon ovih izbora teško da će se oporaviti, uza sve silovanje demokracije, proći će gore od HSLS-a i HSS-a nakon što ih je Sanadar iscijedio. Nejasno je jedino zašto SDP-ovci svoj dobar rejting bagateliziraju da bi ponovo šlepali HNS, možda zato da ne daju priliku Laburistima kako se ne bi nepovratno izdigli. Možda je Milanović nešto dužan Čačiću, ne vjerujem, izgleda da je to samo đačka zaljubljenost čovjeka kojem se vizije ne ostvaruju.

Kadrovi foruma mladih SDP-a su idealni za pogurati, demokratizirati i kritizirati, ali voditi stranku i državu ne mogu nikako. Tu nedostaje iskustva, priprema, dosljednosti i tolerancije. Oni toga nemaju, zašto, zato jer im je uvijek netko drugi otvarao prostore i zato jer misle da su bogom dani.

Stari i iskusni lisac Milan Bandić ima ekipu koja je dočekala ono što je čekala, zbog nepripremljenosti i stalnog kadrovskog  preslagivanja SDP-ovaca smiješi im se novi mandat u gradu na čijem su čelu već dvanaest godina.

Prilika je ovo i za preslagivanje ustaljenih koalicija, ima tu svašta, hoće li nezavisne liste ponovo zabljesnuti ili je sa eksperimentima zauvijek gotovo?

Mogu li zagrepčani u Zagrebu biti na vlasti? Nije to pitanje od jučer, nego otkada je Sabor u Zagrebu.

Sve stranke dovode zastupnike u Zagreb i rijetko koji se vrača u svoj kraj, tako da ubrzo postaju zagrebački kadar s pogledom na zavičaj.

Kako god tko vidi ovaj problem, jedno je sigurno „Zagreb polako ali sigurno postaje pokoreni grad“.

Mladen Plazibat

Ilustracije: savjest.com

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Djelomično oblačno

12°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlažnost: 47%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 23 Tra 2017

    Rain 12°C 3°C

  • 24 Tra 2017

    Djelomično oblačno 17°C 2°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare