Don Ivan Grubišić u otvorenom pismu nazvao Vladu Jadranke Kosor 'idiotskom'

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Mnoge 'naše' riječi imaju korijen iz grčkog kulturnog kruga. Tako i riječ politika i idiotizam. Dok su se u staroj Grčkoj političari bavili problemima grada i države na mudar, stručan i opće prihvatljiv način motivirani čašću, idioti su se bavili općim stvarima polisa na politikantski ili idiotski način, zbog osobne koristi.

U Hrvatskoj se posljednjih 20 godina nije događala politika nego politikantstvo ili idiotizam - bavljenje ili vođenje države iz osobnih interesa ili stranačke pripadnosti tako da je Hrvatska u potpunosti idiotizirana zemlja i država. Upravo ti nesposobni, ne mudri i nekompetentni, nepošteni su upropastili državu i njenu budućnost te je krajnje je vrijeme da 'idioti' odu s društvene scene, da se rehabilitira politika kao časna građanska dužnost i da dođu novi ljudi.

Jer, ponavljam, oni koji su nas doveli u ovakvo stanje, nisu u stanju izvući nas iz njega. Oni su toliki 'idioti' da ne znaju, da to ne znaju. Ponašaju se bahato s brojnim povlasticama kao 'šeici', ali na grbači građana. Potrebna je smjena 'idiota'.

Prosvjednici su toga svega svjesni, iskusili su to na osobnoj razini i više nisu u stanju trpjeti taj i takav idiotizam. Žele korjenite promjene, a ne nastavak puta u provaliju. Jasno, ovaj idiotizam ne označava ljude s malim kvocijentom inteligencije, nego nepoštene, nestručne, podobne i poslušne. Ti nisu spremni, ako se i deklariraju kao vjernici, kad dođu u crkvu dati ni dvije kune za milostinju.

Budući da su 'idioti' dugo na vlasti, umreženi su s 'idiotima' u medijima i s nekim navodno moralnim vertikalama, bit će ih teško skinuti s pozicija i oduzeti im povlastice koje su sami sebi namijenili. No, narod nema izbora - ili preživljavati kao robovi u vlastitoj zemlji ili s prosvjedima ići do kraja pa komu se 'sreća' nasmiješi. U ovoj analizi samo ne znam odgovor na jedno pitanje. Jesu li veći 'idioti' talibani koji ih brane ili pak 'idioti' koji se s time ponose?! Kad se udruže talibani /duhovni vođe/ i 'idioti' na vlasti jedino gubi narod. Jer njih za narod uopće nije briga.

Potrebno je artikulirati zahtjeve prosvjednika u nekoliko točaka i to stalno isticati kao moto i parole s točnom vizijom što više ne možemo trpjeti te kakvu Hrvatsku želimo. Prosvjednicima preporučam nekoliko kratkih poruka na njihovim prosvjedima:

Dolje, bando lopovska; Dolje 'idioti!'; Hoćemo nove, nekorumpirane, stručne i poštene ljude!; Hoćemo korjenite promjene!; Tražimo popis birača i branitelja!; Protiv smo pozitivne diskriminacije pred zakonom!; Bez toga ne želimo izaći na izbore!; Smanjiti broj privilegiranih 'fotelja'; Otvarajte nova radna mjesta.

U demokraciji je narod suveren, a ne 'idioti' i politikanti bilo koje stranke!"

Don Ivan Grubišić

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dragi moji političari!
Uz životni standard kakav konzumiram, a vi mi ga pripremiste, ja stvarno ne znam koliko ću dugo živj...

Opširnije

Todorić raste dok Hrvatska umire -  Ne KONZUMirajmo!
MEKSIKANAC Carlos Slim Helu treću godinu zaredom proglašen je najbogatijim čovjekom na svijetu.
...

Opširnije

Dragi moji političari!
Todorić raste dok Hrvatska umire - Ne...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?